2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tévedésbõl kerültek ki az új tízezresekForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-09-10 10:16:02
"Az elmúlt héten több olyan 10 000 forintos bankjegy került tévedésbõl, a tervezettnél korábban forgalomba, amelyek egy új bankjegysorozat darabjai" - közölte a Magyar Nemzeti Bank az [origo]-val, hangsúlyozva, hogy a régi és az új pénzek egyaránt törvényes fizetõeszköznek minõsülnek.

A szigorú minõségi ellenõrzések ellenére az elmúlt héten több olyan tízezres került forgalomba, amelyek egy új sorozathoz tartoznak.

"Ezek a bankjegyek a jelenleg forgalomban lévõ 10 000 forintoshoz képest abban térnek el, hogy egyrészt a bankjegy elõoldalán a vízjelmezõben és a hologram hatású fólia melletti részben, valamint a bankjegy hátoldalán a vízjelmezõben, és az esztergomi látkép felett, apró, kürülbelül 1 milliméter átmérõjû, rendszertelenül elhelyezkedõ sárga körök láthatók. Ezek a "sárga pöttyök" egy új biztonsági elem részei" - szól a jegybank közleménye.

Érvényes a régi és az új is

Az MNB a tervek szerint 2009 elején fokozatosan fogja bevezetni a forgalomba ezeket a még biztonságosabb bankjegyeket, most egy egyszeri, technikai hiba folytán keveredtek az újak a jelenleg használt tízezresek közé.

A régi és az új tízezresek párhuzamosan lesznek forgalomban, és mindkét fajta törvényes fizetõeszköznek minõsül, azaz fizetéskor el lehet és el is kell fogadni õket. A hibából eredõ esetleges kellemetlenségekért a jegybank az érintettek elnézését kéri.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!