2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Influenza - a mutáns törzsForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-06-17 10:45:09
Az új influenza mutáció révén elõbb-utóbb sokkal agresszívebbé válhat.

Az új H1N1-es influenza mutáns törzsét azonosították brazil tudósok - jelentette be kedden este az Adolfo Lutz Bakteriológiai Intézet. Az új törzset egy Sao Paulo-i betegtõl vett mintában találták.

 

Az új változatot A/Sao Paulo/1454/H1N1-nek nevezték el. A brazil kutatók egy kaliforniai mintával vetették össze a helyi változatot. A vírus mutációja abban áll, hogy eltéréseket mutat a burok hemagglutinin fehérjenyúlványa.

Nem tudni, hogy az új törzs agresszívebb-e, mint az eddig ismert új H1N1-es influenza, amelynek terjedését a múlt héten világjárványnak minõsítette az Egészségügyi Világszervezet. 

A szakemberek attól tartanak, hogy az új H1N1-es influenza mutáció révén elõbb-utóbb sokkal agresszívebbé válik. Ennek különösen nagy a kockázata a déli féltekén, ahol most kezdõdik a szokásos téli influenzaszezon. Így az új influenza géneket cserélhet az ismert szezonális influenzákkal. 

A WHO legutóbbi, hétfõi összesítése szerint az új H1N1-es vírus a világ 76 országában 36 ezer megbetegedést okozott, ebbõl 163 volt halálos kimenetelû.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!