2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jövõre a pártokon is spórolnakForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-19 19:33:16
A jövõ évi költségvetésben 2-2,5 milliárd forintos megtakarítást jelentene a pártok állami támogatásának a felfüggesztése a teljes 2014-es évre.

Nemcsak a választások elõtti hónapokra, hanem a teljes 2014-es évre is felfüggeszthetik a pártok állami támogatását - írja a szombati Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett fideszes forrásokra hivatkozva. A lap számításai szerint ez 2-2,5 milliárd forintos megtakarítást jelentene a jövõ évi költségvetésnek.

A cikk szerint a párttámogatások felfüggesztésének egyik elõfeltétele a kampányfinanszírozás rendbetétele, amelynek alapvetõ elképzelései nem változtak a Fidesz elnökség által jóváhagyott változatban, s azt várhatóan szombaton nyújtják be az Országgyûlésnek.

A kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslat parlamenti vitája várhatóan a jövõ héten lesz, de a ciklus végéig hátralévõ idõben már nem lehetne mindenkinek megnyugtató módon kezelni a pártfinanszírozás körüli vitás kérdéseket. A lapnak a Fidesz több vezetõ politikusa is ezzel indokolta, hogy miért nem készült végül önálló pártfinanszírozási törvény.

A párttámogatások felfüggesztésének az ötlete egyébként nem új keletû: Orbán Viktor tavaly májusban beszélt errõl elõször.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!