2024. április 23. Kedd, Béla.
 
„Iciri-piciri” Népmese, Néptánc, népzene Ovi Gála KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-05-23 11:54:10
  Egy színes, hangulatos ovi gálára került sor a közelmúltban a Komádi Közösség Házban. A város valamennyi óvodájából jöttek az ovisok, hogy bemutathassák megszerzett tudásukat népmesében, néptáncban, népzenében a megjelent nagy létszámú közönség (szülõk és vendégek) elõtt. De Berekböszörménybõl is érkezett egy kis mesemondó a nagymamával együtt.  

 

Csekéné Nagy Éva Edina mûsorvezetõ köszöntötte a vendégeket köztük Tóth Ferenc polgármestert és feleségét, Hidvégi László alpolgármestert, megjelent önkormányzati képviselõket, civil szervezetek képviselõit és a kis szereplõket a „Kerek Egy Ég Alatt Óvoda” vezetõsége és dolgozói nevében.

Elsõnek a „Zeneovi” mutatkozott be „Menyegzõ” c. zenés mûsorukkal a Rákász citerazenekar közremûködésével. Ezután sorban jöttek az egyéni mesemondók: - Máté Attila /Tornyos óvoda - Mókus csoport/ a Kismalac és a farkasok c. mesével, õt követte Mohácsi Katalin /Malmi óvoda – Méhecske csoport/, õ a Kisgömböc c. mesét mondta el. Ezt követõen a Malmi óvoda Méhecske csoportja „Háztûznézõ” jelenetét mutatta be. Ezután ismét a mesemondók következtek: - Benke Evelin /Szivárvány óvoda – Napsugár csoport/ a Három nyúl c. verses mesét mesélte el, utána pedig Szalai Kristóf Lajos /Malmi óvoda – Méhecske csoport Öreg néne Õzikéje c. mesébõl adott elõ egy részletet. Mûfajváltás következett: - a Mami óvoda – Süni csoportja „Kedves dalok” c. dalcsokrával örvendeztette meg a nézõket. Eddig tartott az elsõ mûsorrész. Húsz perc szünet következett. Ez idõ alatt mindenki „felfrissülhetett”, miközben megtekinthették Tavaszi játékok a szabadban rajzpályázatot. Szünet után folytatódott a második mûsorrész – Bújdosó Rebeka „Az okos lány” meséjével /Szivárvány óvoda – Napsugár csoport/, majd a Tornyos óvoda „Leányszöktetés c. cigánytánca következett. A cigánytánc után egy „vendég mesemondó” Pukoli Viktória Berekböszörménybõl a Három kívánság c. mesét mondta el. A mesemondók sorát Miczura Sándor /Tornyos óvoda – Mókus csoport/ A só c. meséjével zárta. Utolsó elõtti mûsorszámként a Szivárvány óvoda – Napsugár csoportja: Így készül a kenyér láthatta a közönség. A mûsor végén a Körösmenti kiscsillagok néptáncában gyönyörködhettek a látogatók. Mind a mesemondók, mind az énekesek, a táncban és jelenetekben szereplõ gyerekek nagyon ügyesek voltak és felejthetetlen perceket szereztek mindenkinek. A rendezvény végén következett a jutalmazás, az emléklapok, könyvek pörgettyûk átadása, amelyeket Simándi Jánosné a „Kerek Egy Ég alatt Óvoda és Bölcsõde” vezetõje adott át. A Gála a szereplõk és a közönség megvendégelésével zárult.

Cserép Imre

tudósító

/Fotók: - Cserép Imre/

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!