2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kreatív oviForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2009-06-19 14:39:12
A szentpéterszegi óvoda a bizonyíték arra, hogy nem a település nagyságától függ, milyen életet élnek az ott élõk, hanem attól, hogy elég lelkesek - e azok az emberek, akik kezében ott a jövõ.

A település óvodájában Nagy Sándorné óvodavezetõ mellett lelkes óvónõk és dajkák tevékenykednek. Az óvodához 2007 novemberétõl bölcsõde is tartozik, ami szintén nagy dolog egy ilyen kis falu életében. A környezõ településekrõl Gáborjánból, Hencidáról, Váncsodról sõt még Berettyóújfaluból is járnak ide gyerekek. Családias légkörben, telnek a napjaik az apróságoknak, lelkes gondozó nénik segítik fejlõdésüket. Nagy segítség a bölcsõde a környék anyukáinak, akik szeretnének visszamenni dolgozni és itt jó helyen tudhatják kicsi gyermeküket.

A közel hatvan idejáró gyereknek arany élete van a  szentpéterszegi oviban, bölcsiben. Az óvodában az óvónõk  rengeteg programmal gazdagítják a gyerekek minden napjait. Kirándulásokat szerveznek a környék arborétumaiba, a debreceni állatkertbe. Gazdagítva ismereteiket a növények, állatok világában. Az óvodában szívesen tevékenykednek együtt az óvónõk, a gyerekek és a szülõk. Olyan napokat szerveznek, amikor a gyerekek szüleikkel együtt rajzolhatnak, festhetnek,barkácsolhatnak az óvónõk segítségével.  Közösen készülõdtek a karácsonyra, a húsvétra. Nagy sikert aratott a mesemondó verseny, melyen a szentpéterszegi gyerekek és a Gáborjáni gyerekek tettek bizonyságot ügyességükrõl és tehetségükrõl. Szívélyes vendégfogadásban részesítették a gáborjáni gyerekeket és szüleiket a szentpéterszegi óvodában. Örömükre szolgált, hogy sok szülõ és gyerek részt vett ezen a tartalmas délelõttön . Részvételükkel megtisztelte a kis versenyzõket a két település körjegyzõje Illés Tóth József és az intézmény igazgatója Bukus Péter.Az oklevelek és emléklapok mellé mesés könyveket is kaptak a gyerekek.

Színházbérletet vásároltak a tanév elején és a gyerekeket Debrecenbe viszik színházba. Mese darabokat és báb elõadásokat néznek meg.

Két havonta jelenik meg az óvoda lapja, Bocsoda címmel, amit a szülõk megvásárolhatnak és ezzel is támogatják az óvodát. Ebben a lapban sok érdekesség mellett, az oviban történtekrõl is olvashatnak az olvasók.

A továbbiakban is nagyon sok programot, kirándulást, közös tevékenységet szerveznek az óvónõk, a szülõkkel és a gyerekekkel közösen. Az ott dolgozók, fáradságot nem kímélve a gyerekek fejlõdését tartva szem elõtt, újabb és újabb, ötleteket valósítanak meg. A fiatal kolléganõk szintén lelkes tagjai a csapatnak, kreativitásukkal segítik, színesítik az óvodai életet.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!