2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Durva drágulást hoz az útdíjForrás: mfor.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-31 09:08:52
Jelentõsen drágítja a fuvarköltséget júliustól az útdíj, az Ipsos által megkérdezett 300 logisztikai döntéshozó háromnegyede ugyanakkor nem számolt az idei költségek tervezésénél a díj bevezetésével, és 45 százalékuk nem tartja elfogadhatónak, ha a logisztikai szolgáltató áremelést kezdeményez az útdíj miatt.

Az osztrák posta leányvállalataként mûködõ Trans-o-flex Hungary Kft. megbízásából végzett felmérést Halmos Júlia Csenge, az Ipsos Zrt. kutatásvezetõje ismertette.


A kft. ügyvezetõ igazgatója, Pesztericz Péter példaként említette, hogy a Budapest-Debrecen távolságon az autópályadíj jelenleg évi 310 ezer forint, a megtett úttal arányos díj viszont júliustól évi 11 millió forint lesz.

Pesztericz Péter az MTI-nek elmondta, hogy a használattal arányos útdíjat már ki tudják számolni, de ezen túlmenõen minden homályos még az e-útdíj bevezetése elõtt egy hónappal. Az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól sem kapnak választ a kérdéseikre - tette hozzá az ügyvezetõ igazgató.

A Trans-o-flex gyûjtõfuvarozási rendszerben továbbít ügyfelei részére dokumentumokat, kereskedelmi árukat és egyéb küldeményeket. Tavalyi árbevétele 2 milliárd 767 millió forint volt, ami 16,8 százalékkal haladta meg a 2011. évit.

A 96 teljes munkaidõs alkalmazottal rendelkezõ cég napi 9 ezer küldeményt és 15 500 csomagot továbbít.

MTI

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!