2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Vége a telefonos rémálmoknak: nem lesz több lehúzás nyaralás alattForrás: penzcentrum.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-05 09:36:23
Végre július elsejétõl nem megy rá a gatyája is az okostelefon tulajdonosoknak, ha bekapcsolva hagyják külföldön a mobilinternetjüket. A jelenlegi vérfagyasztó roaming mobilinternet díjak helyett megabyte-onként 0,45 euróért szörfölhetünk a világhálón az Európai Unió országaiban, Izlandon és Svájcban.

Jelenleg hasonló adatmennyiség a hazai mobilszolgáltatóknál lényegesen drágább. A Vodafonnál és T-Mobile-nál speciális csomag nélkül 257,9 forintot, a telenornál 245,76-247,1 forintot kell fizetni megabyte-onként az adatforgalom után. Az összehasonlítás kedvéért: egy kép mérte 3-4 megabájt, így akár csak egynek is a megosztása például facebookon több ezer forintba is kerülhet jelenleg. Ez közel a felére eshet most júliustól, de a nyaralni vágyóknak még jobb hír lehet, hogy a most csatlakozó Horvátországban is érvényesek lesznek az unión belüli roaming tarifák. 

A július elsejére várható csatlakozás után tehát a horvát tengerpartról is 45 eurócentért vagyis jelenlegi árfolyamon számolva 131 forintért tölthetünk le egy megabyte adatot. 

Csökken a nemzetközi hívások díja is az unión belül. 29 centrõl 24-re csökken az indított hívások maximális díja, ha külföldön vesszük fel a telefonunkat az július elsejétõl 8 helyett 7 eurócentbe kerül, míg egy sms 9-rõl 8 eurócentre csökken.

Továbbra is érdemes  viszont azoknak figyelni, akik nem az unión belül töltik el a szabadságukat, hiszen a díjak más területeken továbbra is magasak. Szolgáltatónként változó díjak vannak ugyan, de ilyenkor egy megabyte-ért akár 3- 4 ezer forintot is fizethetünk. Ennek elkerülése érdekében kapcsoljuk ki a roaming adatforgalmat a telefonunkban.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!