2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Újabb szakaszon van készültség a DunánForrás: Index
Utolsó módosítás: 2009-06-25 09:01:03
Komárom-Almásfüzitõ és az Esztergom közötti szakaszon elsõfokú készültség lépett életbe.

Csütörtök reggel hat órától a Duna újabb szakaszán rendeltek el készültséget. A Komárom-Almásfüzitõ és az Esztergom közötti szakaszon elsõfokú készültség lépett életbe. Emellett a Lajtán, a Mosoni-Duna, a Marcal és a Rábca egyes részein, valamint a Rába Gyõr-Moson-Sopron megyei szakaszán is bevezették a legalacsonyabb készültségi szintet.

Az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint szerda este hat órától a Dunán a Vének-Dunaremete szakaszon, valamint Dunakiliti térségében bevezetett másodfokú készültséget várhatóan csütörtökön harmadfokúra kell majd emelni. A Szigetközben és a Hanságban továbbra is érvényben van az elsõfokú belvízvédelmi készültség.

Rekordvízállás Szentgotthárdnál

A valaha mért legmagasabb vízállással tetõzik a Rába Szentgotthárdnál, a folyón levonuló árhullám miatt az alsóbb szakaszokon is nagyon magas vízszinteket várnak, közölte csütörtök reggel Nádor István, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetõje. A Rába vízszintje Szentgotthárdnál jelenleg 499 centiméterrel tetõzés közeli állapotban van, ami 30 centiméterrel magasabb, mint ami az 1965-ös nagy árvizet okozta Vas megyében.

A magas vízszint azonban nem jelent akkora veszélyt, mint régen, hiszen azóta jelentõsen megemelték a töltéseket, új védmûvek is épültek, amelyek jó állapotban vannak, s a vízhozam sem éri el a 44 évvel ezelõtti mennyiséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!