2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szerbia is felkerült a H1N1-térképreForrás: Index
Utolsó módosítás: 2009-06-25 09:12:34
Egy 29 éves férfi vitte be az új vírust, egy belgrádi kórházban kezelik. Belgrádban attól tartanak, hogy az Universiade idején megugrik az esetek száma.

Szerbiában is van már betege a H1N1 vírus okozta új típusú influenzának - jelentette be Tomica Milosavljevic szerb egészségügyi miniszter.

A 29 éves férfit a Fertõzõ és Trópusi Betegségek Intézetében kezelik Belgrádban, diagnózisát a bejelentés elõtt nem sokkal készítette el a víruskutatással foglalkozó Torlak Intézet.

A Belgrádban élõ, montenegrói állampolgárságú beteget elkülönítették, állapota stabil. A kór tüneteit két napja észlelte magán Argentínában, ahol június 18. óta tartózkodott. Kedden este Zágrábba, majd onnan Belgrádba utazott. A horvát és a szerb fõváros közti utat autóval tette meg, két másik személlyel együtt.

Igazolást kérnek az Universiadén

Minden versenyzõnek és edzõnek igazolást kell vinnie arról a jövõ hónapban esedékes belgrádi nyári Universiadéra, hogy nem szenved új típusú influenzában - jelentette be Bozidar Djelic miniszterelnök-helyettes.

Aki nem mutat fel ilyet, azt karanténba zárják a szerb hatóságok. Az Universiade idején minden napos szûrést végeznek majd a fõiskolások és egyetemisták világversenyének részvevõi körében, hogy ezzel is fékezzék az új influenza terjedését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!