2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kamionbalesetek reggeleForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-09-10 14:56:09
  Szerdán kora reggel kigyulladt egy ammónium-nitrátot szállító teherautó az M7 autópályán a pusztazámori lehajtónál. A tüzet eloltották, átmenetileg a Balaton felé teljes az útzárat rendeltek el. Ugyanekkor nagy mennyiségû festék ömlött az úttestre annak a balesetnek a következtében, amely az M7-es autópálya 139-es kilométerszelvényénél Balatonboglárnál történt.

Dobson Tibor ismertetése szerint a zsákos ammónium-nitrátot szállító teherutó fülkéje gyulladt ki, a tûz átterjedt a rakományra is, személyi sérülés nem történt. Ismertetése szerint mintegy 3-400 kilogramm szóródott szét az aszfalton a tûz és robbanásveszélyes ammóniumnitrátból. A tûzoltók három autóval érkeztek a helyszínre, a lángokat eloltották.

Dobson Tibor közlése szerint a mûszaki mentést követõen feloldották a teljes útzárat, a forgalom mindkét sávon megindulhatott a Balaton irányába. A kamiont az autópálya leállósávjába húzták, elszállításáról késõbb gondoskodnak.

Egy Budapest felé közlekedõ szlovén kamion vezetõje - vélhetõen figyelmetlenség miatt, vagy mert elaludt - nekihajtott a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak. A jármû rakománya, 25 tonna festék - 16 literes festékes kannákban - az úttestre borult, ami közel 100 méter hosszan borította be az autópályát.

A kiömlött festékbe belehajtott több személygépkocsi is, további baleset azonban nem történt. A kamiont vezetõ szerb állampolgárt könnyebb sérülésekkel a siófoki kórházba szállították. A baleset helyszínén a cikk megjelenésekor a leállósávon folyik a forgalom, melyet a tûzoltóknak sikerült megtisztítaniuk.

Gergelics Natália, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensének tájékoztatatása szerint a mûszaki mentésben részt vevõ siófoki és balatonboglári tûzoltók távolítják el a kiömlött festéket a sztrádáról. A helyszínre környezetvédelmi szakembereket is hívtak, s lezárták a vízelvezetõ csatornákat, hogy a vízalapú festék ne kerülhessen bele a Balatonba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!