2024. április 24. Szerda, György.
 
10 tipp: így nem merül le gyorsan az okostelefonodForrás: penzcentrum.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-07 21:39:28
Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínûleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidõ, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja õket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélõ üzemmódban.

Egyre többen használnak okostelefont Magyarországon is. A szolgáltatók, szaküzletek kínálatából évrõl-évre látványosabban tûnnek el a klasszikus mobilok, és veszik át helyüket a mini-számítógépként is definiálható, leginkább érintõképernyõs készülékek. Ezeknek azonban az egyik legnagyobb problémája, hogy meglehetõsen gyorsan merül az akkumulátoruk. Míg egy "buta" telefont elég 2-3 naponta tölteni, addig a legújabb, nagy kijelzõs készülékek szerencsés esetben egy napig bírják. Bár a gyártók próbálkoznak újabb technológiákkal megnövelni az üzemidõt, sokaknak okoz bosszúságot a gyors lemerülés, sokan pánikolnak akkor, ha nincs náluk töltõ. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tanácsokat, hogyan használjuk a lehetõ leghosszabb ideig telefonunkat.

 

1. Készülékünket 0-35°C között érzi igazán jól magát, lehetõleg próbáljuk az optimális (szoba) hõmérsékleten tartani, kerüljük a túl forró tereket. A legideálisabb a 22°C-os tárolási hõmérséklet lenne.

2. A kijelzõ az egyik legnagyobb energiafogyasztó: vegyük lejjebb a fényerõt, ezzel sokat spórolhatunk. Válasszunk inkább fekete/sötét háttérképet!

3. Használjuk a lehetõ leggyakrabban a kijelzõzárat: ez azonnal elsötétíti a kijelzõt, és így energiát spórol. Ha folyton elfelejtjük a lezárást, állítsuk be automatára, a legrövidebb idõre. 

4. Havonta egyszer töltsük fel, merítsük le, majd ismét töltsük fel teljesen a készüléket.

5. Használjuk a lehetõ legritkábban a rezgõ funkciót! Állítsuk be, hogy ne jelezzen minden érintésnél rezgéssel, elég, ha a bejövõ hívást jelzi a vibrálás. 

6. Kapcsoljunk ki minden olyan funkciót, amire nincs szükségünk. Ne menjen feleslegesen a Wi-Fi, a Bluetooth vagy az NFC. Ezek ugyanis még akkor is fogyasztják az akkumulátort, ha csak a háttérben futnak. 

7. Lehetõség szerint használjunk Wi-Fi-t, ha vezeték nélküli hálózattal lefedett helyen (például lakásban, munkahelyen vagyunk). Ez ugyanis jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a mobil-adatforgalom. Ugyanakkor figyeljünk arra, hogy kapcsoljuk ki a Wi-Fi-t, ha kimegyünk a lakásból.

8. Húzzuk ki a töltõt a készülékbõl, ha teljesen feltöltõdött. A túltöltés nem tesz jót az akkumulátornak. Lehetõleg ne hagyjuk éjszakára töltõn a telefont. 

9.Kapcsoljuk ki a helyszolgáltatásokat, GPS-t is: a legtöbb telefon-tulajdonosnak csak ritkán van rá szüksége, ráadásul sokat is fogyasztanak. 

10. Tartsuk tisztán telefonunk belsejét is! Sokat segít, ha az akkumulátor környékét rendszeresen megtisztítjuk a portól és egyéb szennyezõdésektõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!