2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Indul a NAV akciósorozata: itt a lista, kiket ellenõriznekForrás: privatbankar.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-10 09:50:36
Az országos ellenõrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdõdött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyõrök július elejétõl augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedõk adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.

Pest megyében a dinnyeszezonra tekintettel különösen az utak mentén zöldséget-gyümölcsöt árusítók számíthatnak a NAV, a Nébih és a Pest Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek közös ellenõrzésére, de a lovagoltatással, kajak-kenu bérbeadással, kalandpark üzemeltetéssel foglalkozók is vizsgálat alá kerülnek - közölte a NAV a Privátbankárral.

A pecázók és fesztiválozók is célpontok

Pest megyében közel száz horgásztó található, ezek üzemeltetõik adózási fegyelmére is külön figyelnek az adóellenõrök, például arra, hogy a horgászjegyek árusításáról és a halértékesítésekrõl adnak-e számlát, nyugtát, szabályszerûen foglalkoztatják-e alkalmazottaikat.

A nyári rendezvények, fesztiválok szervezõitõl azt kéri az adóhivatal, hogy amennyiben a jogkövetés érdekében tájékoztatásra lenne szükségük, azt elõzetesen kérjék, a NAV segítséget nyújt, de az ellenõrzésekre még a kisebb rendezvényeken is számítani kell.

Taxisok és strandosok sem ússzák meg

A fõvárosban, az idegenforgalmi idényben a taxisokat – azon belül is fõleg a reptéri szolgáltatókat – ellenõrzi a NAV. A bevételeiket eltitkolók kiszûrésén túli cél az idelátogató külföldiek sérelmére elkövetett visszaélések megakadályozása, az országimázs védelme. Budapest 12 gyógyfürdõje és strandja, valamint a területükön tevékenykedõ kereskedõk, szolgáltatók pedig az adórevizorokkal és a pénzügyõrökkel közösen vizsgálódó ÁNTSZ ellenõrökkel is találkozhatnak.

A városnézõ túrák, idegenvezetés, valamint az egyre népszerûbb gasztro-tour rendezvények szervezõi sem kerülhetik el a vizsgálódást, ahogy a különbözõ alakformáló szalonokban is számítani lehet a revizorok megjelenésére.

Folytatódik a vendéglátóhelyek és az e-kereskedelem ellenõrzése. Ez utóbbinál a fokozott figyelmet az indokolja, hogy a tapasztalatok jogsértésekre hívták fel az adóhivatal figyelmét.

A tisztességes kereskedõk védelme a cél

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Fõigazgatósága tavaly nyáron több mint 3000 vizsgálatot folytatott le és 60 millió forintot meghaladó mulasztási bírságot szabott ki. Az akciósorozat célja a bevételeiket eltitkolók kiszûrése a fõvárosban és környékén, védve ezzel a tisztességes kereskedõk, szolgáltatók érdekeit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!