2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Bár ne segítettek volna!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-14 15:17:16
Illusztráció - Bár ne segítettek volna! - ˆ Fotó: Marton Szilvia / Napi Gazdaság Hajdú-Bihar – Bedõ polgármestere elégedetlen, bihartordai kollégája szerint viszont “majd kialakul”.

A 300 lelkes Bedõn (köszönhetõen a feladat-alapú finanszírozásra történt áttérésnek) a könyvtárat be kellett zárni, a könyvtáros munkáját most közhasznú munkások végzik a faluban. Ugyancsak közmunkások takarítanak például az orvosi rendelõben, hiszen nekik legalább van mibõl fizetni.

Ezer sebbõl vérzik

Eszenyi Antal bedõi polgármester pillanatok alatt szembesít a rideg tényekkel: az a helyzet, hogy bár az adósság-konszolidáció keretében megszabadultunk nyolcmillió forint adósságtól, az idei 11 milliós költségvetésünk év végére négymilliós hiánnyal zár majd. Amit saját erõbõl lehetett, azt már megtettük, de, hogy mi lesz ezután, arról fogalmam sincs. Egy biztos, az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került települések megsegítésére annak idején létrehozott alap (ÖNHIKI) már nem létezik.

Körösszakálban 20 millió forint lejárt számlatartozástól a mai napig nem sikerült megszabadulnia az önkormányzatnak, ráadásul a napi mûködés során is hónapról-hónapra termelõdik a hiány.

- Ha nem lenne az a 20 millió forint lejárt szállítói tartozásunk, év végén akkor is húszmillió körüli hiánnyal zárna a büdzsé. Ez így teljesen kilátástalan helyzetnek tûnik – osztotta meg velünk a gazdálkodással kapcsolatos aggályait Samók Gyula polgármester, példát is említve annak alátámasztására, hogy rajtuk kívül álló okok miatt sokasodik a faluban a baj. A közvilágítás kapcsán például elmondta, hogy idén erre a feladatra 1,6 millió forintot kapnak az államtól, miközben a szolgáltatás az elmúlt évben 5,4 millió forintba került.

- HBN-PA -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!