2024. április 24. Szerda, György.
 
Ünnepélyes átadó rendezvény KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-07-16 22:56:50
A Vészhelyzet-elhárító központ fejlesztése Komádiban Rendõrõrs kialakításával és a Komádi Humánerõforrás-központ kialakítása elnevezésû projektek ünnepélyes átadása volt a városban, 2013. július 16-án.

A rendezvény a Himnusz meghallgatásával kezdõdött, majd köszöntötték a megjelenteket, az elöljárókat, többek között Dr. Kontrát Károly Urat (a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát), Dr. Halmosi Zsolt rendõr dandártábornok Urat (az Országos Rendõrfõkapitány rendészeti helyettesét) és Dr. Gyurosovics József rendõr dandártábornok Urat (a Hajdú-Bihar megyei Rendõrfõkapitányság megyei fõkapitányát). Az átadó ünnepséget a komádi Rákász Citerazenekar fellépése nyitotta meg, akik helyi dalcsokrot adtak elõ. Ezután Tóth Ferenc, Komádi polgármestere, Dr. Gyurosovics József és Dr. Kontrát Károly tartottak ünnepi beszédet.

Az új Rendõrõrs munkálatai még 2013 januárjában kezdõdtek a közfoglalkoztatottak segítségével, a Köztársaság u. 28. szám alatt. Körülbelül 10.000 ember közbiztonságáért felel majd a komádi rendõrség a környezõ falukat beleértve: Furta, Magyarhomorog, Körösszakál, Körösszegapáti és Újiráz. A polgármester a beszédében elmondta, hogy tervezik az egész város kamerával történõ felszerelését, ami a rendõrök munkáját segítené a késõbbiekben.

A városban a Tûzoltóság, a Mentõállomás és Rendõrõrs az átadással egy helyre került, ami nagy könnyebbséget jelent, hiszen így gyorsabbá, hatékonyabbá és eredményesebbé válik a közös munka is.

A Humánerõforrás-központ (Köztársaság u. 44. sz.) a késõbbiekben a közfoglalkoztatásban és a Startmunka mintaprogramban résztvevõ dolgozók telephelyéül szolgál majd, ami megfelelõ munkakörülményeket teremt és lehetõvé teszi az egész éves közfoglalkoztatást. A Belügyminisztérium 10 millió forinttal támogatta az új Rendõrõrs felépítését, valamint 13 millió forinttal a Humánerõforrás-központ megalakulását. Az utóbbi épület 90%-a készült el eddig, már csak a csatornázás és a villanyvezetés hiányzik.

A rendõrség épületét Dr. Kontrát Károly, Dr. Halmosi Zsolt (rendõr dandártábornok, az Országos Rendõrfõkapitány rendészeti helyettese) és Tóth Ferenc avatta fel a nemzeti színû szalag átvágásával. A rendezvény után a vendégek megtekinthették és körbejárhatták az új épületeket, majd a Komádi Polgármesteri Hivatal állófogadásán vehettek részt.

 

Rozsik Rita

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: Miki (2013-07-18 13:57:13)

Ez egy igen jó hír. Rendõreink megérdemlik az új épületet.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!