2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Több tízezer forintot jelenthet a családoknak a kormány döntéseForrás: hirado.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-25 10:42:12
A kormány szerdai ülésén áttekintette a család- és népesedéspolitikai akciótervet, és döntött annak egy elemérõl, a családi adókedvezmény igénybevételi lehetõségének kiterjesztésérõl.

Ennek értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni. A kormány a család- és népesedéspolitikai akcióterv következõ lépését, a "rugalmas" gyed kérdését szeptember közepén tárgyalják.

Szabó Endre, a Kárpát-medencei Családszervezetek Országos Szövetségének elnöke a Ma reggelben elmondta, a döntés fõként a vidéki, alacsonyabb - minimálbér körüli – keresetû családoknak jelent óriási segítséget, akár több 10 ezer forint megtakarítást – mondta. Hozzátette: örül annak, hogy kiterjesztik a gyermekek után járó adókedvezményt.

Szabó Endre közölte, akkor gyarapszik a népesség, ha egy országnak stabil, hosszú távon kiszámítható családpolitikája van, ugyanis ha stabil a családtámogatási rendszer, akkor valóban több gyermeket vállalnak a párok, amire jó példa Franciaország.

Az elnök arról is beszélt, hatalmas örömforrást jelent a gyermekvállalás, és a kutatásokból tudni lehet, a magyar társadalom családbarát, az emberek családot, gyermeket, házastársat szeretnének.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!