2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hagymázott Derecske apraja-nagyjaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-28 19:33:06
Derecske – Egy anekdota szerint Derecskére a vonat is farral jött be, annyira nem bírta a masiniszta a hagymaszagot…

hagyományt az elsõ alkalommal megrendezett hagymafesztivállal kívánják felébreszteni a Derecskei Jóbarátok Nyugdíjasklub tagjai, hiszen a települést korabeli könyvek a költõ Kazinczy híres hagymatermõ vidékként emlegették.

A nagyszabású rendezvényre a megye minden szegletérõl Nagyrábétól Hosszúpályig érkeztek fellépõ csoportok, akik megmutatták nemcsak a húszéveseké a világ. A helyi mûvelõdési ház nagytermében közel háromszázan gyûltek össze, akik hastáncot, country-t és komikus kocsmai jelenetet is megnézhettek a felcsendülõ nóták mellett.

A rendezvény házigazdái, Dávid József és felesége hónapokkal ezelõtt munkálkodni kezdtek száz kodrátos kertjükben; mindent hagymával ültettek be a nagy napra, így a szombati hagymafesztiválon a sokak által ismert hagymásvér és hagymás rántotta mellett francia hagymás muffinnal, hagymalekvárral, hagymafõzelékkel és egy hatalmas hagymatortával kínálták körbe a vendégeket.

Az elsöprõ sikerre való tekintettel a hagymafesztivált a jövõben ismét megrendezik, és ahogy egy úri ember megjegyezte: akkor már hagymapálinka is kerül az asztalra.

HBN – Fegyverneki Gergõ

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!