2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem tetszik a forintnak a kormány adósmentéseForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-29 09:38:21
A kormány nem túl piacbarát módon avatkozna be a devizahitelesek szerzõdéseibe, ráadásul Orbán Viktor a különadók fenntartásáról is beszélt. A hét elején még stabil forint péntekre sokat veszített értékébõl.

Jelentõsen gyengült a forint a héten: miközben a hét elsõ felében még 291-292 forint között ingadozott az euró árfolyama, pénteken már 296 forint fölött is járt.

Az amerikai dollár 225, a svájci frank 239 forint fölött járt péntek délután.

A forint gyengülése mellett a Budapesti Értéktõzsde fõ indexe a BUX is gyengült, amelyben komoly szerepe volt annak, hogy a kormány a devizahitelesek újabb megmentésérõl beszélt. Ugyan részletes terveket még nem mutatott be a kormány, de a magászerzõdésekbe való beavatkozás lehetõségét, és a bankszektor számára több százmilliárd forintos veszteséget körvonalazott.

Az OTP kereskedését péntek délután öt percre fel kellett függeszteni, mert az árfolyam a napon belül 10 százaléknál nagyobbat esett.

Az sem tett jót a hazai pénzpiacoknak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Wall Street Journalnek arról beszélt, az ágazati különadók 10 évig fennmaradhatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!