2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Botokkal és vascsõvel támadtak a garázdák – Rendõrségi hírek Hajdú-Bihar megyébõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-04 15:47:43
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 6 személyt fogtak el, akiket bûncselekmény elkövetésén értek tetten a rendõrök. Az egyenruhások 31 fõt állítottak elõ, közülük 14 személyt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain 2 súlyos és 2 könnyû sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Nyíradonyban a Mikszáth Kálmán utcán 2013. augusztus 3-án hajnalban az egyik vendéglátóegység elõtti területen fiatal férfiak között alakult ki vita.

A hat fõbõl álló 14 és 40 év közötti társaság tagjai szóváltás közben támadtak rá a velük szembenálló két 32 és 34 éves férfira. Elõször kézzel bántalmazták a sértetteket, majd amikor egy közelben lakó a két férfi védelmére kelve a saját udvarára menekítette õket, akkor a támadók bottal és vascsõvel mentek utánuk, és ott tovább folytatták verésüket.

A bántalmazásnak a helyszínre érkezõ nyíradonyi járõrök vetettek véget, akik elfogták a garázdákat és elõállították õket a HajdúhadháziRendõrkapitányságra. A sértettek orvosi ellátásban részesültek.

A nyomozók a kapitányságon B. Mátyást, B. Zoltánt, P. Zsoltot, valamint V. Lajost és még két fiatalkorú társukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd õrizetbe vették õket.

Ellenük csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bûntett megalapozott gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendõrkapitányságon folyik a nyomozás.

Szintén garázdaság miatt kellett intézkedniük a rendõröknek Derecske területén is 2013. augusztus 3-án hajnalban. A Bem utcán szólalkozott össze négy személy másik kettõvel. A vita végül verekedéssé fajult közöttük. A négy fõ fa botokkal támadt a sértettekre, aki nem hagyták magukat és szintén bántalmazták támadóikat. A helyszínre érkezõ rendõrök elfogták a verekedõket, akiket elõállítottak a rendõrõrsre és gyanúsítottként hallgatták ki õket. A mentõszolgálat munkatársai négy személyt láttak el a verekedésbõl származó sérüléseik miatt.

Berettyóújfalui Rendõrkapitányság L. Aladár, M. Regina, L. Margit és egy fiatalkorú társukkal szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amely szabadlábon hagyásuk mellett folyik.

Az õrizetbe vett személyeket az illetékes rendõrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!