2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Újabb pénztárgépgyártó kapott engedélytForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-08-09 09:37:08
Újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már négy engedélyezett gép közül választhatnak - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-t.

A tárca közleménye szerint az Alt Cash Kft. Samsung gyártmányú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt kedden a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és további "kiskasszás" kérelmek elbírálása van folyamatban. Az NGM közlése szerint bíznak abban, hogy az újabb szereplõk megjelenésével élesedhet az árverseny.

Mintegy 200 ezer pénztárgépet kell lecserélni augusztus végéig. A minisztérium emlékeztetett: a cserére kötelezettek számára biztosított, gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatáson túl a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében a gyártáshoz - a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül - kedvezményes állami hitelt is biztosítanak. A tárca a sorozatgyártás mihamarabbi megkezdésére számít.

Az új típusú kasszák szeptemberi üzembe állításuktól kezdve az adóhatóságnak minden fontos adatot továbbítanak majd, így az állam pontos képet kaphat egy-egy terület vagy ágazat vállalkozásainak idõszaki vagy éves forgalmáról - közölte a tárca.

Az online kapcsolat megteremtésével az adóhatóság eszközt kap az ellenõrzések hatékonyabb elõkészítéséhez is. Azáltal, hogy ellenõrzésre azokat az adózókat jelölik ki, amelyeknél az adatok alapján "rendellenesség" tapasztalható, elérhetõ a kötelezettségeiket rendben teljesítõ adózók fokozott védelme - áll a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!