2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kétnapos rendezvény KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-08-12 20:53:15
A Komádi Kulturális Expo és Fesztivált augusztus 9-én és 10-én rendezték meg a városi Sportpályán.

A fesztivál elsõ napja pénteken, délután 16 órakor kezdõdött. A rendezvényt Komádi város polgármestere, Tóth Ferenc ünnepi beszéde nyitotta meg, majd kihirdették a Tiszta udvar rendes ház c. pályázat eredményét. A kiírásra április óta összesen 15-en jelentkeztek, a zsûri tagjai a szemlézés során minden jelentkezõt érdemesnek tartottak a cím elnyerésére. Ezért úgy döntöttek, hogy különbözõ kategóriákban külön is díjazzák a kerteket. Errõl egy oklevelet adtak át illetve a Kalocsai Porcelán Manufaktúra fali tányérját.

A rendezvény elsõ fellépõje a Panama Magic együttes volt, aki blues és jazz zenéjükkel megalapozták a hangulatot teremtettek a nézõtéren. Ezután következtek a helyi és környékbeli csoportok, majd fellépett a Unique együttes. A Holdviola zenekar egy emlékezetes koncerttel kápráztatta el a közönséget, az estét pedig hatalmas bulival a Hevesy Happy Band zárta.

Augusztus 10-én, szombaton délelõtt 9 órától rendezték meg az 50. és 60. házassági évfordulósok köszöntését a Komádi Polgármesteri Hivatal Házasságkötõ termében. A megható rendezvényen virágcsokorral és a Kalocsai Porcelán Manufaktúra vázájával köszöntötték az ünnepelteket. Az ünnepségen részt vettek:

A 60. házassági évfordulójukat ünnepelték: Pálfi Antal és Soós Irma

Az 50. házassági évfordulójukat ünnepelték::

Madarász Ervin - Moldován Lenke

Balogh Sándor - Balogh Juliánna

Szabó Sándor - Szilágyi Irma

Szabó Sándor - Seprenyi Irma

Kóti József - Borsodi Erzsébet

Nagy Gyula - Kardos Emma

Boross Antal István - Derzsi Anna

A fesztivál 2. napja már délelõtt elkezdõdött azok számára, akik jelentkeztek a fõzõversenyre. A megmérettetésre összesen 5 csapat jelentkezett.

Délután 13 órakor kezdõdtek a helyi és környékbeli csoportok mûsorai. A programok alatt zsûrizték a fõzõversenyen elkészült ételeket, valamint az aznap megrendezett VI. Komádi Expo kiállítóit. A kiállítók között szerepeltek:

- a Bihari Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft., Komádi Fogyatékosok Otthona,

- a Bethlen Gábor Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Szakképzõ Iskola és Kollégium,

- a Közösségi Ház és Városi Könyvtár,

- Molnárné Kolozsvári Irén,

- az „Esélyt a bihari gyermekeknek” Bihari Gyerekesély Iroda, Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása és a Barsi Dénes Általános Iskola,

- az Oriflame Magyarország,

- a Komádi Polgárõr Szervezet,

- a Barsi Dénes Általános Iskola,

- a Kihívással élõk nappali intézménye, Szentpéterszeg,

- a Vésztõi Sérült Gyermekekért Egyesület és a

- Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete.

A mûsorok közben kihirdették a kiállítás és a fõzés eredményeit is.

Az Expo I. helyezettje lett az „Esélyt a bihari gyermekeknek” Bihari Gyerekesély Iroda, Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása és a Barsi Dénes Általános Iskola közös kiállítása. II. helyezett a Bihari Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft., Komádi Fogyatékosok Otthona, a III. helyezett pedig a Komádi Polgárõr Szervezet lett. Különdíjas lett a Kihívással élõk nappali intézménye, Szentpéterszeg. A nyertesek oklevelet és a Kalocsai Porcelán Manufaktúra vázáját kapták.

A fõzõverseny végén minden csapat tárgyjutalomban részesült. A zsûri kategóriák szerint értékelte az ételeket:

- A legfinomabb étel kategória gyõztesei az Ezt biza’ megeszed csapat (halászlé) és az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub (birkapörkölt).

- A vadas ételek kategória gyõztese Kása Kálmán és csapata (vadliba leves zöldséggel és zsemlegombóccal).

- A szárnyas étel kategória gyõztese a Kölyökklub csapata (roston sült csirkecomb és csirkepörkölt).

- A pörkölt kategória gyõztese a Közösségi Ház és Városi Könyvtár csapata (házi malac).

Délután 15 órakor rendõrkutyás bemutató volt, amelyben a közönség bátrabb tagjai is részt vehettek. Az est elsõ sztárvendége Marót Viki és Nova Kultúr Zenakar volt, majd õt követte Nagy Feró és a Beatrice, akik fergeteges hangulatot teremtettek a nézõtéren. Sajnos, az idõjárás viszontagságai miatt az utolsó két együttes - a Chrunch és a Next Day - koncertje elmaradt, de 2013. augusztus 30-án egy nyárzáró buli keretében bepótolják a Komádi Fõtéren.

 

Rozsik Rita

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!