2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több száz postást rúgtak kiForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-15 09:52:46
Három hónap leforgása alatt 875 munkavállalójától vált meg a Magyar Posta, ez derül ki a cég most publikált negyedéves jelentésébõl – írja a Világgazdaság. 2012-ben 33 ezer 140-en dolgoztak a cégnél, most már csak 32 ezer 265-en.

A vállalat tájékoztatta a lapot arról, hogy megkezdte a tevékenységének átvilágítását, hogy a versenykörülmények között is hatékony szervezetet építsen ki. Idén kiemelten kezelik az adminisztrációs és irányítási területeket. Hozzátették, hogy a munkaviszonyok megszüntetésénél a kollektív szerzõdést figyelembe véve jártak el. Felmentési bérre és végkielégítésre több mint 3 milliárd forintot különítettek el.

A posta szerint nem volt szükség a csoportos létszámleépítés bejelentésére, mert a racionalizálás szervezeti egységenként, lassú ütemben haladt. Döntõen nem a végrehajtó személyzet, vagyis a kézbesítõk és a felvételi ablakok mögött ülõ ügyfélszolgálati munkatársak kerültek az utcára, hanem közép- és felsõ vezetõk.

A leépítés fõ indokaként a piacnyitást és a versenyképesség javítását jelölték meg, annak ellenére, hogy a liberalizáció után egyelõre nem akadt komoly riválisa a cégnek – mutat rá a Világgazdaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!