2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mostantól igényelhetõ kertészeti géptámogatásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-15 10:44:28
Debrecen – A kérelmet csak elektronikus úton, ûrlapkitöltõ segítségével, ügyfélkapun keresztül lehet beadni.

Augusztus 15-tõl forráskimerülésig, de legkésõbb október 18-ig lehet benyújtani támogatási kérelmetkörnyezetbarát kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzésére. Támogatásra csak a rendeletben rögzített kertészeti tevékenységet folytató termelõk jogosultak.

Nyilatkozniuk kell

Az igénylõ kertészeti üzemméretének az idén meg kell haladnia az elõírt értéket, az induló vállalkozásoknak pedig nyilatkozniuk kell, hogy ezt legkésõbb a mûvelet megvalósítását követõ elsõ naptári évben elérik. A támogatás mértéke a kérelem alapján jóváhagyott összes elszámolható kiadás 35 %-a. Az igényelhetõ támogatás összege kisértékû gépbeszerzés esetén legfeljebb 14 millió 285 ezer 714 Ft, nagyértékû gépbeszerzésnél ennek tízszerese, maximum 142 millió 857 ezer 143 Ft lehet. Induló vállalkozás nagyértékû gépbeszerzésre támogatási kérelmet nem nyújthat be.

A kertészeti traktorok esetében kitétel, hogy teljesítményük legfeljebb 75 kW lehet. Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott, a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítását célzó vissza nem térítendõ támogatás keretösszege mintegy 24 milliárd Ft. Az összeg legalább 33 %-át kisértékû gépbeszerzésre kell fordítani.

HBN

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!