2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Már igényelhetõ a diákhitelForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-08-19 11:16:56
Csütörtöktõl igényelhetõ mindkét diákhitel-konstrukció a 2013/2014-es tanévre, az igénylés a Diákhitel Direkt online felületen kívül már a felsõoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületén is elindítható.

A Diákhitel Központ az MTI-vel azt közölte: csütörtöktõl mind a szabad felhasználású, 7,5 százalékos kamatozású Diákhitel1, mind a kizárólag képzési költségekre fordítható, 2 százalékos kamatterhet jelentõ Diákhitel2 igényelhetõ. Ez ettõl a félévtõl a diákhitel elektronikus ügyintézési felülete, a www.diakhiteldirekt.hu mellett az egyetemek és fõiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületén is lehetséges.

A közlemény szerint az utóbbi esetben, vagyis ETR-, illetve Neptun-rendszeren keresztül kezdeményezett hiteligényléskor a személyes és tanulmányi adatokat nem kell külön kitölteni, ezeket a tanulmányi rendszerbõl automatikusan átmásolja a központ. Így a Diákhitel Központnál és a felsõoktatási intézménynél lévõ hallgatói, igénylõi adatok között nem lehet eltérés, amitõl gördülékenyebbé válhat a hitelfolyósítás - írták.

A hiteligénylési adatlapokat a felsõoktatási intézmény hiteligénylési pontjain vagy a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatain lehet leadni. A Diákhitel Direkt felületen közvetlenül igényelt hitelkérelmek továbbra is leadhatók a már megszokott módon, vagyis a partner pénzintézetekben, a takarékszövetkezetekben, a postahivatalokban.

Emlékeztettek arra: a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forinthoz juthatnak hozzá a hallgatók, a Diákhitel2 felvehetõ maximuma az igénylõ képzési költségének összege. Azok a diákok, akik az elsõ hiteligénylési határidõ lejártáig, szeptember 16-áig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá az igényelt összeghez, amely a Diákhitel1 esetében az igénylõk bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsõoktatási intézményhez érkezik meg. A tájékoztatás szerint a várhatóan megnövekvõ ügyfélforgalomra való tekintettel a KÖKI Terminálon található ügyfélszolgálat ezentúl minden szombaton nyitva tart 10 és 14 óra között.

A közleményben felhívták a figyelmet a központ honlapján néhány hete elérhetõ, Pénzügyi tájoló nevû alkalmazásra, amely személyre szólóan, a választott intézményre, illetve képzésre vonatkozóan mutatja be, hogy a diákok milyen anyagi forrásokkal és kiadásokkal számolhatnak tanulmányaik idején, és emellett fontos háttér-információkat is ad a felhasználóknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!