Utolsó módosítás: 2009-07-03 18:06:04 |
|
A számlák gyûlnek, a szemünk majd ki gúvad, a pénztárcánk meg csak apad. Nem szeretne hó végén az üres bukszában kotorászni? Olvassa el hasznos tippeinket, spóroljon velünk!
Szökik az energia a konyhából
Csak akkor kapcsolja be a tûzhelyet, ha már valóban elkezdett fõzni, és edény is kerül a tûzhelyre, feleslegesen ne vesszen kárba az energia!
Ha szeretne energiát spórolni a konyhában is, olvassa el jótanácsainkat! Gondolta volna, hogy a fõzõcskézés során is rengeteg energia szökik meg a konyhából? Tippjeink segítenek abban, hogyan elõzheti meg a pazarlást.
Csak akkor kapcsolja be a tûzhelyet, ha már valóban elkezdett fõzni, és edény is kerül a tûzhelyre, feleslegesen ne vesszen kárba az energia!
Megfelelõ edényben
Ügyeljen arra, hogy a gázláng ne érjen túl az edény szélén; elektromos tûzhely esetén pedig a fõzõlap átmérõjének megfelelõ méretû edényt használjon. Fedje le edényeit fõzés közben, így a hõ az edényben marad és sokkal kevesebb energiára lesz szükség a fõzéshez!
Amennyiben elektromos tûzhelyet használ, kapcsolja le a fõzõlapot a fõzés befejezése elõtt, és használja ki, hogy a fõzõlap még 5-10 percig meleg! A forráspont elérése után takarékon fõzzön!
A sütõajtót ne nyitogassa feleslegesen, mert ilyenkor nagy a hõveszteség! Az elektromos sütõt akár már a befejezés elõtt 5-10 perccel is kikapcsolhatja, hagyja dolgozni az "utóhõt"!
Címszavakban
Elszökhet az energia
A láng az edény széléig érjen
Fõzésnél használjon fedõt
Elektromos fõzõlap korábban lekapcsolható
Célszerû kuktát használni
Hasznosak a célkészülékek
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|