2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Spórolási tippek - üsse ki a számlákat!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-03 18:06:04
A számlák gyûlnek, a szemünk majd ki gúvad, a pénztárcánk meg csak apad. Nem szeretne hó végén az üres bukszában kotorászni? Olvassa el hasznos tippeinket, spóroljon velünk!

Szökik az energia a konyhából

 

Csak akkor kapcsolja be a tûzhelyet, ha már valóban elkezdett fõzni, és edény is kerül a tûzhelyre, feleslegesen ne vesszen kárba az energia!

 

Ha szeretne energiát spórolni a konyhában is, olvassa el jótanácsainkat! Gondolta volna, hogy a fõzõcskézés során is rengeteg energia szökik meg a konyhából? Tippjeink segítenek abban, hogyan elõzheti meg a pazarlást.

Csak akkor kapcsolja be a tûzhelyet, ha már valóban elkezdett fõzni, és edény is kerül a tûzhelyre, feleslegesen ne vesszen kárba az energia!

Megfelelõ edényben

Ügyeljen arra, hogy a gázláng ne érjen túl az edény szélén; elektromos tûzhely esetén pedig a fõzõlap átmérõjének megfelelõ méretû edényt használjon. Fedje le edényeit fõzés közben, így a hõ az edényben marad és sokkal kevesebb energiára lesz szükség a fõzéshez!

Amennyiben elektromos tûzhelyet használ, kapcsolja le a fõzõlapot a fõzés befejezése elõtt, és használja ki, hogy a fõzõlap még 5-10 percig meleg! A forráspont elérése után takarékon fõzzön!

A sütõajtót ne nyitogassa feleslegesen, mert ilyenkor nagy a hõveszteség! Az elektromos sütõt akár már a befejezés elõtt 5-10 perccel is kikapcsolhatja, hagyja dolgozni az "utóhõt"!

 

Címszavakban

Elszökhet az energia

A láng az edény széléig érjen

Fõzésnél használjon fedõt

Elektromos fõzõlap korábban lekapcsolható

Célszerû kuktát használni

Hasznosak a célkészülékek

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!