2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A fizetõkre nem volt felkészülve a rendszerForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-27 10:00:48
Hajdú-Bihar – Komádiban tankönyvellátás szempontjából gördülékenyen indul a tanév.

A közoktatás könyvigényét ettõl a tanévtõl ellátó Könyvtárellátó Nonprofi t Kft. (Kello) online rendszere eleinte nem tette lehetõvé, hogy a könyvek teljes listáját egyben láthassák a felelõsök, és kinyomtathassák. A lapunknak név nélkül nyilatkozó olvasónk szerint egy megyei iskolában saját lajstromot szerkesztettek, és azt küldték el a szülõknek, akik jelezhették, milyenkönyvet kérnek, és melyek azok, amelyeket más úton be tudnak szerezni.

Webáruház létesült

Az új rendelési rendszer eleinte nem volt felkészülve azon jómódú szülõk igényeire sem, akik három gyermekük okán ugyan ingyenes könyvcsomagra jogosultak, de szeretnék megvásárolni az oktatóanyagokat, hogy gyermekük kiemelhessen, ikszelhessen, szamárfülezhessen kedvére (az ingyenesen kapott könyveket év végén jó állapotban vissza kell adni).

Feltehetõen ennek a problémának az orvoslására végül létrejött egy országos webáruház, amelyrõl személyesen is rendelhetnek tankönyvet a családok. A regisztrációs munkák bonyolultabbak, mint korábban – véli nyilatkozónk, aki mindemellett elismerte, hogy a könyvtárellátó munkatársai sem lehetnek könnyû helyzetben.

Komádi általános iskolájában problémák nélkülzajlott a tankönyvrendelés. Az intézménybe már megérkeztek a tankönyvek, amelyeket augusztus 27. és 30. között osztanak ki ingyen mind a négyszázöt oda járó gyereknek. A diákok egy része szociális helyzete okán kap térítésmentesen könyveket, míg kilencvennégy nebuló számára az önkormányzat nyújt támogatást úgy, hogy a Kellonál befizetett csekkek árát visszatérítette a szülõknek.

HBN–HABE

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!