2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem megy az osztrák trafikbizniszForrás: origo
Utolsó módosítás: 2013-09-24 20:31:34
120 trafiknak ajánlják fel a bezárás lehetõségét a következõ hónapokban Alsó-Ausztriában, mert nagyon alacsony szintre csökkent az elérhetõ bevétel.

Alsó-Ausztriában a dohánytermékek forgalmazására jogosult trafikok száma jelenleg 1400 körül van, a rendszer hasonló a magyarhoz, az üzleteket állami monopólium alapján engedélyeztetik.

A következõ 12 hónapban azonban majdnem minden tizedik trafik bezárását kezdeményezik majd, mert egyszerûen elfogyott az üzletek bevétele - írja az Austrian Times. A magas adók miatt a profit egyébként sem nagy a dohányon, a legfõbb problémát azonban az egyéb bevételek elapadása jelenti.

A sorsjegy- és lottószelvény-árusítást a benzinkutak és a postahivatalok happolták el, újságot, nyomtatott magazinokat pedig egyre kevesebb osztrák olvas, a forgalom e területen is esik.

 

Az állam a legrosszabbul teljesítõ 120 trafik tulajdonosának most felajánlja a bezárás lehetõségét, cserébe az egyszeri "prémiumért", amelynek összege akár 40 ezer euró is lehet.

Josef Prischl, a dohányboltosok tömörülésének alelnöke nem tudja megjósolni, hogy hányan élnek majd az állam ajánlatával, szerinte akár 50 üzlet is bezárhat hamarosan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!