2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nézõpont: Csempészek aranykoraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-25 11:10:12
A kormány annyira jót akart tenni a trafikosok legújabb nemzedékével, hogy a nagy akarásnak végül nyögés lett a vége. A nemzeti dohányboltok felállása óta ugyanis soha nem látott mértékben esett vissza a cigaretta kiskereskedelmi forgalma. Petneházi Attila jegyzete.

Egyetlen hónap alatt harmadával zuhant a legálisan vásárolt dohányáruk aránya, miközben nem telik el úgy nap, hogy az ország keleti és/vagy déli határszakaszain le ne bukna egy-egy cigarettával tetésen megpakolt csónak, gépkocsi vagy éppen bicikli.

Szó nincs tehát arról, hogy az ezerforintos lélektani határhoz érve a fél ország letette volna a cigit, csak éppen más úton szerzik be az emberek a nap (heti, havi) füstölnivalót. Állítólag Debrecenben is mûködik már olyan kerékpáros futárszolgálat, akik telefonhívásra házhoz viszik a csempészcigit. A hivataloshoz képest féláron, sõt (ha például sérült az ukrán zárjegy a dobozon) a vevõ akár további engedményt is kap. Hol vagyunk már attól a magasztos céltól, hogy ha a fiatalkorú a dohányboltban nem jut cigihez, akkor majd egészségesebben él?!

Az új módival leginkább éppen a kedvezményezettek szívnak, meg persze a költségvetés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!