2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kapott vajon oltást a kutya?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-25 12:55:46
Utcákat, sõt egész városrészeket képesek rettegésben tartani a gazdátlan ebek.

Akit kóbor kutya harapott meg, bizton számíthat arra, hogy az orvos beoltja veszettség ellen. És még örülhet, hogy ennyivel megúszta, hiszen akár rosszabbul is járhatott volna. Hajdúhadházon például a polgármester félezres kóbor kutya-hadról beszél, meg persze kilátástalannak tûnõ küzdelemrõl. Õ az utóbbi évek legjelentõsebb eredményének azt tartja, hogy legalább a városközpontból sikerült kiszorítani a gazdátlan ebeket.


Nincs pénz chipre

- Az állattartóktól elvárható felelõs magatartás sokakból korábban is hiányzott, a kötelezõ chip beültetésének a költsége pedig csak rontott a helyzeten – utalt a lassan kezelhetetlenné váló jelenségre Csáfordi Dénes, aki szerint a város önerõbõl képtelen egy EU-konform gyepmesteri telep több tízmilliós költségét elõteremteni. Kistérségi szinten elképzelhetõnek tartana valamiféle összefogást.

- Jelenleg a városgazdálkodás telephelyén van néhány kennel, de azokra minden pillanatban ki lehetne tenni a “Telt ház” táblát. Lehetne itt rendeleteket alkotni például a gazdátlan ebek kötelezõ ivartalanításáról, de minden rendelet annyit ér, amennyit képesek vagyunk betartatni belõle – fogalmazott Csáfordi Dénes.

Szentpéterszegen nyugodtam kimehet az ember az utcára anélkül, hogy kóbor kutyák támadásától kellene tartania – tudtuk meg Olajos Mihály polgármestertõl. Ha mégis elõfordul, hogy gazdátlan állatot kell befogni, akkor egy berettyóújfalui szakember segítségét kérik. Egyébként a faluban éppen a napokban lesz összeírás, kiderítendõ, hogy pontosan mennyi ebet tartanak a helyiek, és valamennyi kutya rendelkezik-e egyedi azonosítóval.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!