2024. április 19. Péntek, Emma.
 
VII. Katonadalok fesztiváljaForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2013-09-26 20:18:39
Címkék: Bihari hírek
A VII. Katonadalok fesztiválját Debrecenben, a Kossuth Laktanyában tartották meg, ahol az V. Bocskai István Lövészdandár volt a házigazda. A Laktanya sportcsarnoka zsúfolásig megtelt a fellépõkkel, az õket kísérõ vendégekkel, látogató csoportokkal. – 35 Nyugdíjas Klub, Egyesület énekkara, népdalköre mutatkozott be, köztük az Erdélybõl, Nagyváradról érkezõ – Partiumi Magyar Nyugdíjasok Kórusa, valamint a Nagyszalontai Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület „Õszirózsa Népdalkör” is. – Települések ahonnan érkeztek a fellépõk: Hajdúsámson, Józsa, Debrecen, Demjén, Nagyrábé, Biharkeresztes, Biri, Martinka, Nyíregyháza, Komádi, Balmazújváros, Magyarhomorog, Nagyhegyes, Csanádapáca, Pocsaj, Nagyvárad, Nagyszalonta, Görbeháza, Esztár, Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Hajdúdorog, Konyár, Zsáka, Hajdúnánás, Berettyóújfalu. Voltak olyan települések, ahonnan nem csak egy, hanem több népdalcsoport, népdalkör érkezett. Ilyen települések voltak: - Debrecen, Derecske, Józsa, Hajdúsámson, Komádi. – A fesztiválon résztvevõ csoportokat és vendégeket a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka Takács Attila ezredes köszöntötte, majd Tóth Attila a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés alelnöke nyitotta meg a rendezvényt. - A zsûri tagjai: Pál István százados, a Debreceni Helyõrségi Zenekar karmestere, Ludmány Antalné, a Kodály Zoltán Zeneiskola Mûvészetoktatási Intézmény tanára, és Kakucsiné Szegedi Etelka nyugalmazott énektanár voltak. -  A mûsorvezetõ Kökényné Szarka Emma festõmûvésznõ, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület alelnöke volt.

A nagyon szép, hangulatos bemutatkozások délután két óráig tartottak.  Ezután a zsûri tagjai visszavonultak a döntés meghozatalára. Amíg a zsûri tagjai megebédeltek és meghozták a döntést a lelkes nyugdíjas csoportok közös nótázásba, mulatozásba fogtak, de voltak, akik táncra is perdültek. - A díjkiosztás elõtt Molnár Ferencné a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezek Szövetsége elnöke gratulált a résztvevõ csoportoknak, valamint megköszönte a fellépõk és a felkészítésben résztvevõ szakemberek munkáját. Ezután ismertette és megköszönte a rendezvény támogatóinak önzetlen segítségét. – A fesztivál végén különdíjak átadására került sor. Helyezések nem voltak, csak különdíjak a legjobbaknak.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka Takács Attila ezredes  által felajánlott kupákat a következõk kapták: Együtt Demjén Községért Egyesület – férfikórusa, - Konyár – Szépkorúak Klubja a „Konyári Nótások” - Biharkeresztes Hagyományõrzõ Közhasznú Egyesület „Fehér Mályva„ Népdalköre.

A Magyar Honvédség Hadkiegészítõ és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ részérõl  Nagy Zoltán mérnök alezredes ajándékát

Görbeháza Nyugdíjas Klubjának „Csipkebokor” Népdalköre valamint a Hajdúdorog Õszidõ Kulturális Egyesület  Kórusa.
Hajdú- Bihar Megyei Közgyûlés részérõl – Bodó Sándor elnök Úr és Tóth Attila alelnök Úr ajándékait a következõk kapták: - Csanádapácai  Dalkör (Békés megye) - Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Kórusa (Nagyvárad) - Esztári Idõsek Klubja „ Rezeda Népdalkör„ - Komádi  „ Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalköre, -Hajdúnánási Nyugdíjas Klub Dalköre, -  Balmazújváros - Veréce Hagyományõrzõ Egyesület Népdalköre.  A HBM. és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége ajándékát kapták: - Hajdúsámson Bokréta Nyugdíjas Klub, - Hajdúszoboszló Derûs Alkony Nyugdíjas Klub Dalköre, - Pocsaji- Nem csak a húszéveseké a világ.. Nyugdíjas Klub Dalköre.
A rendezvény Tóth Attila a HBM Közgyûlés alelnöke zárszavával ért véget. – A VII. Katonadalok fesztiváljáról jó hangulatban, sok-sok emlékekkel távoztak a résztvevõk.

Cserép Imre
Tudósító
/Fotók: - Cserép Imre

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!