2024. április 24. Szerda, György.
 
Három új "fõállású angyal" kezdi meg tevékenységétForrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-27 08:38:49
A hagyományos, fenntartható életmód népszerûsítése, a jelnyelv széles körû megismertetése és a mélyszegénységben élõ gyermekek tanulásának támogatása a három új "fõállású angyal" missziója.

A három idei angyalt - Lipcseiné Takács Nórát, Weisz Fannit és Lencse Mátét - 120 pályázó közül, mintegy 20 ezer Facebook-szavazat alapján, állásinterjúk során választotta ki a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma és a külsõ szakértõkbõl álló szakmai zsûri - olvasható a mobilkommunikációs cég MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. 

Mint írják, Magyarországon az iskolás korú gyermekek közel egynegyede küzd teljesítményzavarral. Különféle eredetû problémáikra a hagyományos oktatási rendszer nem vagy csak korlátozottan képes megoldást nyújtani. Egyre nagyobb tehát a társadalmi igény arra a tudásra, azon újításokra - beleértve a mobiltechnológiai újításokat is - amelyekkel a civil szervezetek támogathatják, kiegészíthetik a gyermekek nevelését. Idén három olyan programot támogat az alapítvány, amelyek közös célja, hogy tágítsák az iskolai kereteket és színesítsék az oktatást, jelentõs lépést téve az esélyegyenlõség megteremtése felé.  

Lipcseiné Takács Nóra szociológus, agrármérnök-tanár a Magyar Mûhely Alapítvány munkáját segíti. Programjának célja, hogy a vidéki fiatalok között minél szélesebb körben népszerûsítse a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat és általuk hosszú távon akár alternatív jövedelemforrási lehetõséget is teremtsen. 

Weisz Fanni a Hallatlan Alapítvány munkáját segíti. Tudva, hogy a siket gyermekek 93 százaléka halló családokban születik, legfontosabb célja, hogy minden siketen született gyermek családjának kommunikációja megoldottá válhasson a jelnyelv segítségével.  

Lencse Máté, az ELTE PPK oktatója és doktorandusz hallgatója egy éven keresztül koordinátorként segíti majd az Igazgyöngy Alapítvány Toldon folytatott munkáját, valamint a berettyóújfalui kistérségben élõ hátrányos helyzetû gyerekek tehetséggondozását. A fõállású angyal programot 2008-ban indította a mobilkommunikációs cég.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!