2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Csupán hatvan új lakásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-27 09:36:18
Az építtetõi körön belül megyénkben a természetes személyek szerepvállalása volt a meghatározó.

Megyénkben az idei elsõ félévben 60 új lakás épült, ami az egy évvel korábbinak csupán a tizede. A nagymértékû csökkenésben szerepet játszott a magas bázis. Mindazonáltal a tízezer lakosra jutó lakásépítések száma az országostól szerényebb, annak 41%-a volt. (Országosan 40%-kal esett vissza a használatba vett lakások száma.)

A megyében az új lakások kétharmada Debrecenben, egyharmada a megyeszékhelyen kívüli városokban épült, mindeközben a községekben csupán két új lakást adtak át. Az építtetõi körön belül a természetes személyek szerepvállalása volt meghatározó, az átadott lakások szûkebb hányada vállalkozások beruházásában készült. Az elsõ félévben túlsúlyban voltak a saját használatra épített lakások. Az értékesítési céllal épültek csupán 17%-ot képviseltek.

A vizsgált idõszakban átadott lakások egy kivételével családi házas formában készültek, és 67%-ukat négy- vagy több szobásra tervezték. Ezzel összhangban az épített lakások átlagos alapterülete az elõzõ évinél 47 négyzetméterrel több, 124 négyzetméter volt. Az elsõ hat hónapban a hajdú-bihari építési hatóságok 164 új lakás építésére adtak ki engedélyt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!