2024. április 24. Szerda, György.
 
Bajba kerül, aki nem fizetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-28 20:16:01
Mintegy 90 ezer õstermelõ bevallását várja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Végleges statisztika egyelõre nem áll rendelkezésre, hiszen az adatok összevetése még nem fejezõdött be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál, de annyi már biztos, hogy a tagdíjbevallás egy fõre jutó összege meghaladta, a bevallások száma pedig valamivel elmaradt a NAK várakozásaitól.


Érkezõ adatok


A kamara adatai szerint mintegy 100 ezer törvény által kötelezõen regisztrálandó tag nem tett eleget határidõre bevallási kötelezettségének, akiknek nagy része, mintegy 90 százaléka az alsó – a 2 és 5 ezer forintos – fizetési osztályba tartozik.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához még most is folyamatosan érkeznek a tagnyilvántartáshoz szükséges adatok, hiszen a majdnem 330 ezres tagsági körbõl a közhiteles adatbázis alapján mintegy 60 ezren csak augusztus közepén kapták kézhez az információkat tartalmazó levelet. A NAK éppen ezért hosszabbította meg a tagdíjbefizetés határidejét augusztus végére és még szeptemberben is kivár a szervezet, mert nem célja, hogy az adóhatósággal szerezzen érvényt a kamarai tagságra vonatkozó törvényi kötelezettségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!