2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Buszokat neveztek el a világbajnok magyar vízilabdázókrólForrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-29 13:41:48
Autóbuszok névadóivá váltak a nyáron, Barcelonában világbajnoki címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai. A sajtótájékoztatón a brit nagykövet is részt vett, aki szintén rajong a magyar vízilabdáért.

Amint az a budapesti brit nagykövetségen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: ezzel az egészen egyedi gesztussal is szerette volna a BIG BUS TOURS cég egyrészt kifejezni elkötelezettségét a Magyarországon nemzeti sportként tisztelt sportág iránt, másfelõl népszerûsíteni a vízilabdát és a sportolókat itthon és külföldön egyaránt.

Bóna Ákos üzletfejlesztési igazgató jelentette be, hogy cége úgy határozott: jól ismert városnézõ buszaik mindegyikét a vb-aranyérmes magyar csapat egy-egy tagjáról nevezi el, és a látogatók rövid ismertetõt is hallhatnak majd a buszon ülve az adott játékosról. Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy személy szerint is büszkén támogatja a kezdeményezést, a magyar-brit együttmûködést és a kiválóság, a kitûnõ teljesítmény példáinak nevezte a világbajnok vízilabdázókat.

 

Bóna Ákos, a cég képviselõje hozzátette, hogy augusztusban merült fel az ötlet, amit két hét alatt sikerült elfogadtatni a vállalat londoni központjával, ott nagyon kreatívnak találták az együttmûködést. A Big Bus Tours 23 éve mûködik a világ 16 országában, 400 buszos flottával. Budapesten két éve 11 busszal dolgoznak, de hamarosan 16-ra bõvül ez a szám. A mostani megállapodás azért is példaértékû, mert a cég semmilyen kereskedelmi reklámot vagy hirdetést nem helyez el a buszokon.

A nemzeti együttest szövetségi kapitányként ez év eleje óta irányító, s friss szakvezetõként a válogatottal máris világelsõvé avanzsált háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor azt mondta, hogy egy vízilabdacsapatot mindig nehéz ismertté tenni, 13 játékost reklámozni.  „Köszönjük a lehetõséget, ami azért is jelent sokat számunkra, mert nemzetközileg teszi ismertebbé a válogatottat, a csapat tagjait. Minden lehetõségnek örülünk, ami rólunk szól, és ez az együttmûködés most tényleg ennek a 13 játékosnak a népszerûsítését szolgálja. Nehéz a vízilabdát propagálni, de ez a kezdeményezés méltó a magyar vízilabdához, örülünk neki” – mondta a tájékoztatón Benedek Tibor. A nagykövetség elõtt ünnepélyesen is felavatták az elsõ "pólósbuszt": a városnézõ jármûvek közül az elsõre a barcelonai vb legjobb kapusának megválasztott Nagy Viktor neve került fel.

 

Szivós Marcinak remek a humora. Miután a Brit Nagykövetségen véget ért a hivatalos sajtótájékoztató Benedek Tibor szövetségi kapitány, Jonathan Knott brit nagykövet és Bóna Ákos, a Big Bus Tours vállalkozás üzletfejlesztési igazgatójának részvételével (ott volt egyébként a válogatott is a légiósok és az egri különítmény kivételével), és a követség épülete elõtt Nagy Viktor leleplezte az elsõ elkeresztelt buszt, Marci megszólalt: „Azt hittem, az lesz ráírva: „ma nem!” A hatalmas kacagás jogos: Nagy Viktor elhíresült kézmozdulata és megjegyzése az ellenfél irányába jó ideig lemoshatatlan lesz róla, ezt persze õ nem bánja. Ennek ellenére a Szeged kapusának meg kell elégednie azzal, hogy az MCG 506 rendszámú emeletes busz bal oldalán ez áll majd: Nagy Viktor – goalkeeper.

Tizenegy buszra kerül jól látható helyre egy matrica a játékosok nevével, pozíciójával és sapkaszámával. Jogos lehet a kérdés, hogyan kivitelezhetõ ez 13 világbajnok esetén, merthogy jelenleg ez a helyzet. Nos, az ötletgazdák ebben a kérdésben is kreatívak voltak: a két testvérpárnak egy busz „jut”: Varga Dániel és Varga Dénes, valamint Decker Attila és Decker Ádám neve egy járaton szerepel majd. Mondhatjuk tehát, hogy utóbbi igazi double Decker lesz. „Ritka az olyan alkalom, amikor két ilyen remek csapat találkozik, és ilyen fantasztikus ötlet mentén mûködik együtt. De most ez a helyzet. Büszkék vagyunk erre a kezdeményezésre, reméljük, hogy sok éven át népszerûsíthetjük a vízilabdát, a magyar sportot lehetõségeinkhez mérten” – ezt Jonathan Knott nagykövet mondta, az ötlet ugyanis a Brit Nagykövetség kereskedelmi osztályáról származik.

 

Decker Attila azt mondta, biztos kipróbálja majd a buszokat: „A sikerek ellenére még mindig nem kezelik helyén szerintem a vízilabdát, így nagyon örülök az ötletnek. Mikor a pólót népszerûsítik, az boldogsággal tölt el. Biztos lesz idõnk felszállni a buszra, és jól fogunk szórakozni, meg persze egy kicsit büszkék is leszünk magunkra”. Vámos Márton is hasonlóan gondolja: „Fárasztó edzéseink vannak, de ilyen dolgok miatt szívesen jövök fel Pestre. Tibi mindig ilyen különleges ötletekkel szokott elõjönni, nagyon örülök neki. Remélem, a vízilabda népszerûsége ennek is köszönhetõen nõ az elkövetkezendõ idõben.”

A megállapodás egyelõre erre az évre szól, a felek késõbb megvizsgálják, hogyan folytatható a kapcsolat. Az utasok egyébként minden egyes buszon egy ismertetõt hallhatnak majd felszállás után, ami a sportág hazai jelentõségérõl (is) szól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!