2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A jövõ héten már mínusz 5 fokig is lehûlhet a levegõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-30 08:52:26
A jövõ héten többnyire borús lesz az ég, többször várható esõ, és a szél is többször megerõsödhet. Október elsõ napjaiban a minimumhõmérséklet már többfelé 0 fok alatt alakul, akár mínusz 5 fokig is lehûlhet a levegõ.

Néhol még nappal sem lesz plusz 6 foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn általában erõsen felhõs vagy borult lesz az ég, de az északi-északkeleti határvidéken rövid idõszakokra kisüt a nap. A Szentgotthárd-Debrecen vonaltól délre sokfelé várható esõ. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, északkeleten-keleten több helyen meg is erõsödik. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínû. A legmagasabb hõmérséklet 10 és 18 fok között alakul, délnyugaton lesz a hidegebb.

Kedden észak, északnyugat felõl csökken a felhõzet, egyre többfelé kisüt a nap, ugyanakkor az Alföldön többnyire erõsen felhõs vagy borult marad az ég. Kezdetben délen még várható esõ, délután viszont megszûnik a csapadék. Megélénkül, keleten néhol megerõsödik majd a szél. A minimumhõmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de északon hidegebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan 12 és 18 fok között várható.

Szerdán változóan felhõs idõ várható több, kevesebb napsütéssel. Néhol elõfordulhat zápor és a szél keleten többfelé megerõsödik. A minimumhõmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a fagyzugokban ennél hidegebb valószínû. A legmagasabb hõmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken nagyobbrészt derült idõre lehet számítani, helyenként tartósan felhõs maradhat az ég, csapadék nem várható. Csütörtökön még néhol erõs lehet az északkeleti szél. Csütörtökön a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között, nappal 8 és 13 fok között alakul a hõmérséklet.

Helyenként pénteken is megélénkülhet a szél. Ekkor a legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul. A délután folyamán 8-13 fokig melegedhet a levegõ.

Szombaton helyenként tartósan megmaradhat az éjszaka képzõdõ köd. Néhol derült, másutt borongós lesz az ég, de csapadék nem valószínû. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 2 fok között alakul a hõmérséklet, a nappali maximumok várhatóan 6 és 13 fok között alakulnak.

Vasárnap nagyobbrészt erõsen felhõs idõ várható, és elszórtan esõ is valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között, a legmagasabb nappali hõmérséklet 7 és 12 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!