2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Magyarország, szeretlek! – Szent Mihály napi hétvége KomádibanForrás: Rozsik Rita
Utolsó módosítás: 2013-10-06 09:10:23
A Magyar Televízió Zrt., kormányzati támogatással nagyszabású programsorozatot hívott életre Szent Mihály napjára, amelyben Komádi is részt vett.

Az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! hétvégét azért hívták életre, hogy Szent Mihály ünnepén két napos mûsorfolyam keretében megmutassák, milyen szép az országunk és  mennyi értéket õriz. Szent Mihály napjának üzenete az volt, hogy fedezzük fel újra együtt országunk értékeit, mert összeköt bennünket valami: magyarok vagyunk.

 

Komádiban a programsorozat keretein belül a Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói Kézmûves játszóházat szerveztek a Barsi Dénes Általános Iskola 1. osztályos tanulói számára, amelyben az évszakhoz kapcsolódó tárgyakat készítettek. Az intézmény Táncházat rendezett a komádi Körös-Körül Néptáncegyüttes és a debreceni Bakator Zenekar részvételével. A református templomban Orgonakoncertre látogathattak az érdeklõdõk, ahol orgonált Kovács Tibor, kántor-orgonista. A Közösségi Házban a gyerekek az Alföld Gyermekszínpad elõadásában nézhették meg A magyar népi mesevilág c. mûsort. A Napközi ebédlõjében pedig a Komádi Nyugdíjasok Klubja tartott 15 éves jubilálásuk alkalmából ünnepséget.

 

A rendezvénysorozathoz tartozott még a Szent-Mihály napi vetélkedõ – melyet szintén a Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói szerveztek -, amelyen összesen 15 gyermekekbõl és felnõtt segítõkbõl álló csapat vett részt. A résztvevõk 11 állomáson keresztül mutathatták meg tudásukat elméleti és gyakorlati feladatokban is. Az elsõ 3 csapat tagjai nyereményben részesültek, de a többi játékos sem távozott üres kézzel a vetélkedõrõl.

 

A programsorozat utolsó eseménye a máglyagyújtás volt, amelyen beszédet mondott Tóth Ferenc, Komádi polgármestere. Ezután meggyújtották a tüzet, amelyet körbeálltak a megjelent városi lakosok. A rendezvény balesetmentességét a Komádi Tûzoltóság és a Komádi Polgárõr Szervezet biztosította.

Rozsik Rita

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!