2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fokozott rendõri ellenõrzés megyénkbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-09 16:23:31
Akcióban a rendõrség ma délután. Figyelik az elsõbbségadást, átvizsgálják a csomagteret, az utasokat...Mit még? Olvassa el!

Hajdú-Bihar megye közlekedésbiztonsági helyzete az elõzõ év azonos idõszakához képest kedvezõbb képet mutat – hiszen a személyi sérüléses balesetek számában 16,07 %-os csökkenés regisztrálható – , azonban a halálos kimenetelû balesetek száma, csekély mértékben ugyan, de nõt. (19->20).

Az elmúlt idõszakban sajnálatos módon több olyan közúti közlekedési baleset következett be, mely halálos kimenetellel végzõdött. Az események többségében a jármûvezetõ figyelmetlensége, illetve az elsõbbségi kötelezettség be nem tartása okozta a tragédiát.

A fentiekre tekintettel Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Vezetõje július 9-én 14.00 óra és 22.00 óra között a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén közlekedésbiztonsági fokozott ellenõrzést rendel el.



Az ellenõrzés célja: a közúti közlekedési balesetek megelõzése, a közlekedõk jogkövetõ magatartásának formálása, a közlekedés biztonságát veszélyeztetõ szabálysértések elkövetõinek felderítése, az ittas, bódult jármûvezetõk forgalomból való kiszûrése.

A fokozott ellenõrzésnek elsõsorban a közlekedésbiztonság rendjének fenntartására, a közlekedési balesetek megelõzésére irányul. Az ellenõrzések a jármûvezetõk, közlekedõk, általános ellenõrzésén túl kiterjed a passzív biztonsági eszközök meglétére, használatára, az agresszív, továbbá az ittas vagy bódult állapotban vezetõk forgalomból történõ kiszûrésére, a mozgásban elkövetett szabálysértések felderítésére, a jármûvek hatósági jelzéseinek meglétére, a jármûvek mûszaki állapotának ellenõrzésére, körözött személyek, tárgyak, jármûvek felderítésére, a jármû utasainak, csomagterének ellenõrzésére, jármûvek és vezetõi okmányainak ellenõrzésére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!