2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Digitális átállás – Október 31-én zárul a második ütemForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-04 21:30:24
Október 31-én zárul az Országos Digitális Átállás második üteme. Az ország északkeleti és délnyugati területén leáll az analóg földi televíziós mûsorsugárzás, és ettõl kezdve csak a korszerûbb digitális adás lesz fogható a földi mûsorszórásban – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója az MTI-t pénteken.

Az átállásban érintett, kizárólag az analóg adásokat vevõ nézõk október 1-jétõl már egy visszaszámlálót és a digitális átállás logóját is láthatják a képernyõjükön – közölte Zsuppán Attila.

Az átállás érintettjeinek képernyõjén megjelent az NMHH ingyenes hívható telefonszáma is (06-80-38-39-40), és a képernyõ alján továbbra is fut az átállás idõpontjára és a teendõkre figyelmeztetõ üzenet.

A figyelemfelhívást csak azok a nézõk látják, akik kizárólag a hagyományos, analóg adásokat fogják, vagyis csak az M1, az RTL Klub és a TV2 mûsorait látják elõfizetési díj nélkül, szoba- vagy tetõantennával. Nekik a továbbra is ingyenes tévézéshez a meglévõ készülék mellé be kell szerezniük egy jelátalakító készüléket, más néven set-top-boxot, illetve egy új szoba- vagy tetõantennát.

Ugyanakkor azok, akik az ingyenesen fogható hét csatornánál is többet szeretnének nézni, elõfizethetnek bármelyik kábeltelevíziós, mûholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni szolgáltató csomagjára.

Felhívják a figyelmet arra, hogy az NMHH a második ütemben érintett területeken élõ szociálisan rászoruló háztartásokban is ingyenesen szereli be a digitális vevõberendezéseket. Az érintett területen 56 ezer háztartásban szerelték már be a set-top-boxokat és az antennákat a hatóság szakemberei.

Az ehhez kapcsolódó állami támogatás az átállás után még 30 napig, november 30-ig igényelhetõ a hatóságnál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!