2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Fáradtság? Depresszió? Súlygyarapodás? Hogyan segít a Spirulina?Forrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-08 10:40:22
Cukorbetegeknek, Pajzsmirigy alulmûködés esetén, Fogyókúrázóknak valódi megoldást kínál a spirulinának nevezett alga, mely több mint 100 éltetõ anyagot tartalmaz. Esszenciális aminosavakat, vitaminokat, ásványi sókat, és más alap szükségleteket kielégítõ tápanyagokat.

Magas és jól hasznosuló jódtartalma révén a pajzsmirigy alulmûködés kiegészítõ vagy önálló terápiája lehet. (A pajzsmirigy alulmûködés néhány tünete: indokolatlan hízás, állandó levertség, fáradtság, koncentráció hiány.) Az anyagcsere élénkítésével ezek a tünetek is megszüntethetõk, kezelhetõk. Extrém magas tápanyag tartalmának köszönhetõen a Spirulina kiválóan energetizálja a fáradt, tápanyaghiányos szervezetet.

 

Egy tudományosértekezésbenjapán tudósok azt állították, hogy a jsúlyos cukorbetegségben szenvedõknél a spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent.

Az értekezésben azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek spirulinát, és 45%-a pácienseknek a szert különbözõ betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen. A klinikai megfigyelések igazolták náluk, ha a spirulinát a cukorbetegség tüneteinek mérséklésére veszik be, meglepõen jó eredményt lehet elérni.

A Rákos és Kardiovaszkuláris Betegségek Osakai Központjának kutatói megerõsítették, hogy a spirulina kivonat szedése pozitív hatással lehet a szervezetben a rák ellen harcoló immunsejtek képzõdésére.

Állatokon végzett, illetve egyéb kutatások bizonyították évtizedeken át a spirulina immunrendszer-aktiváló hatásait. Ez utóbbi tanulmány szerint a spirulina egy meleg vizes kivonatának szájon át történõ szedése elõsegítette az immunrendszer számára, hogy a természetes pusztítóknak (natural killer – NK) nevezett sejteket állítson elõ, amelyek a rák ellen küzdõ immunsejtek.

 

Önkéntesek vérének elemzésével a csoport kimutatta, hogy jelentõsen megnõtt a termelt NK sejtek száma valamint, hogy az ilyen NK sejtek pusztító képessége is fokozódott. Míg több kutatás szükséges ezen eredmények megerõsítésére és kiegészítésére, ez a tanulmány megmutatta, hogy a spirulina rendelkezik a rák elleni küzdelem lehetõségével. Az is nyilvánvaló, hogy a spirulina szedése védelmet adó, természetes pusztító sejtekkel vértezi fel a szervezetet, amelyek azonnal kifejthetik tevékenységüket a rákos sejteken, mihelyt azok kialakulnak, így megelõzve a rák támadását.

A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik:
Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír.
Csökkenti a vérnyomást.
Megelõzi a szabad gyökök megjelenését.
Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.
Erõsíti az immunrendszer mûködését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetbõl; antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek.
Ellenáll a rosszindulatú képzõdményeknek.
Fokozza a termékenységet és segíti a várandósság egészséges lefolyását./meddõség/
Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét.
Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni.
Könnyen emészthetõ vas forrása.
"Boldogsághormont" tartalmaz, mely a szellemi teljesítõképességre is serkentõleg hat

Több mint 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz, köztük:

Proteinek: fehérjék, részarányuk eléri a 60-70%-t. Könnyén beépülnek (65-80%), a sejtek fõ építõanyaga. A fehérjehiány fáradtságot, étvágytalanságot, növéskéslekedést, és a vízegyensúly felborulását okozza.

18 aminosav: köztük 8 pótolhatatlan .

Vitaminok: B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP és mások .

Mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. A króm a perifériás idegrendszer számára nagyon hasznos. A vanádium részt vesz a zsír- és szénhidrát-anyagcserében, a krómmal együtt javítja az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését. A szelén sorvasztja a ráksejteket, lassítja az öregedést.

 

Nukleinsavak: (DNS és RNS), amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában.

Klorofill: a szerves vas forrása. Zöld vérnek is nevezik. Méregtelenítõ hatással rendelkezik, javítja a szervezet oxigén ellátását, megtisztítja a vért az ártalmas salakanyagoktól.

Enzimek: serkentik a bõr anyagcseréjét és a sebek gyógyulását, feltétlenül szükségesek az emésztéshez, az agy mûködéséhez, a szervek és a szövetek regenerációjához. Minden szerv és szövet rendelkezik saját enzimkombinációval, mert minden egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivál. Az enzimek nagyon hõ érzékenyek, és magas hõmérsékleten bomlásnak indulnak. Emiatt ahhoz, hogy a szervezet elegendõ enzimmennyiséghez jusson, nyers élelmiszereket kell fogyasztani, vagy BAT-okat kell szedni.

Többszörösen telítetlen zsírsavak: köztük a gammalinolénsav, amelyet az Omega-6 típusú savakhoz sorolnak.
Csökkenti a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erõsíti az immunrendszert, megelõzi a gyulladásos folyamatokat és a szív és érbetegségeket.

Fitocianin: lassítja a rákos sejtek szaporodását, serkenti az immunrendszert.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!