2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rezsicsökkentés - Jobbik: a kormány zárja be a rezsicsökkentés kiskapuit!Forrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-09 08:18:54
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy törvényben garantálja a rezsicsökkentés érvényesítését, mert az ellenzéki párt szerint jelenleg a közmûszolgáltató cégeknek több lehetõségük is van a rezsicsökkentés miatti bevételkiesésük ellensúlyozására - mondta Apáti István kedden az MTI-nek.

A képviselõ szerint a kormányzat "folyamatosan megfeledkezik" arról, hogy például a létszámleépítésekkel, a rendszerkarbantartási kötelezettségek elmulasztásával, a fogyasztóvédelmi visszaélésekkel vagy a szolgáltatás minõségének rontásával a közmûszolgáltató cégek akár a rezsicsökkentés miatt kiesett bevételük többszörösét is vissza tudják nyerni a fogyasztóktól.

Apáti István szerint amíg a kormány ezeket a "kiskapukat" nem szünteti meg, addig a rezsicsökkentés eredménytelen maradhat. A Jobbik éppen ezért hamarosan egy alaptörvény-módosítást nyújt be az Országgyûlésnek a rezsicsökkentés hosszú távú és átfogó biztosítása érdekében. Errõl részleteket nem árult el.

Ismételten felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fafûtéses ingatlanok a legnagyobb vesztesei a rezsicsökkentésnek, mert ez õket egyáltalán nem érinti. A kormány által indított szociális faprogram pedig "egyenlõ a nullával" - fogalmazott Apáti István. Hangsúlyozta azt is: a kormány továbbra sem tesz semmit az alapvetõ élelmiszerek áfájának csökkentése érdekében, holott ez a legnagyobb rezsitétel egy-egy család költségvetésében, és ezzel lehetne a leginkább segíteni az embereken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!