2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rezsicsökkentés - Fidesz: újabb lépésekre van szükségForrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-09 08:39:08
Az, hogy újabb eljárással fenyegetik az országot Brüsszelbõl, csak még inkább megerõsíti abban a Fideszt, hogy a rezsicsökkentés érdekében újabb lépéseket kell tenni - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján a kormánypárt szóvivõje.

Hoppál Péter arra reagált, hogy újsághírek szerint kötelezettségszegési eljárás indulhat az országgal szemben az energiaárak szabályozása miatt. A politikus azt mondta, a keddi hírek alapján úgy tûnik, hogy az Európai Unió brüsszeli bürokratái és a magyar baloldal is a "multik markában vergõdnének", és megpróbálnának az rezsicsökkentés ellen szegülni.

A képviselõ közölte: a brüsszeli üzenet szövege szerint a rezsicsökkentés politikája sérti a versenypiacot és a diszkriminációmentesség elvét. A Fidesz viszont úgy gondolja, hogy a magyar családok megélhetését sértette az a politika, amelyik 2010 elõtt csak a szolgáltatók extraprofitjára volt tekintettel - jelentette ki.

A szóvivõ azt mondta, a szocialista képviselõk beismerése nyomán levonható a következtetés, hogy az MSZP székházából felügyelték a Magyarországot lejárató Tavares-jelentést. Kijelentette: így erõs lehet a gyanú, hogy a készülõ újabb eljárás mögött is a baloldali politikai vezetõk állnak.

A Fidesz nem enged a rezsicsökkentés politikájából, folytatni kívánja azt, és nem fogja feladni Magyarország gazdasági függetlenségét - szögezte le. A párt ezért arra "kéri és sarkallja" a kormányt, hogy "ne engedjen a brüsszeli bürokraták nyomásának és ne engedjen a hazai bukott baloldal törekvéseinek" - mondta.

A szóvivõ emlékeztetett arra, hogy október végérõl a jövõ hétre hozták elõre a novemberi, 11,1 százalékos rezsicsökkentésrõl szóló parlamenti szavazást. Hozzátette: ezt követõen a 2014-es költségvetésben komoly védelmet szánnak a rezsicsökkentésnek. A harmadik lépés pedig a nonprofit közmûszolgáltatásról szóló törvény kidolgozása és elfogadása lesz - jelentette be. Ha ezek után is az látszik, hogy a brüsszeli és a hazai baloldal nyomása túlságosan erõs, akkor a rezsicsökkentés védelmét az alaptörvénybe foglalhatják – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy készülnek-e technikai jellegû szabályozásokkal a kifogások kapcsán, azt felelte: a kormány fenntartja a párbeszédet Brüsszellel, a további kérdéseket a szakértõknek kell tisztázniuk. Hozzátette, megvédik a rezsicsökkentést és ha a rezsicsökkentés és a kötelezettségszegési eljárás között kell választani, akkor szembenéznek a döntés következményeivel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!