2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Egyre több hazai települést mutat be a Google Street ViewForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-09 09:59:47
Magyarország autóval bejárható részein idén áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban, magyar nevén Google-utcaképben. Ezt bõvítik most az autóval nem megközelíthetõ helyeket gyalogosan bejáró munkatárs által fotózott képekkel.

A Google operátora egy 15 objektívbõl épített speciális fényképezõgéppel felszerelt 18 kilogrammos hátizsákkal vagy triciklivel, zsúrkocsival járja be a kulturális vagy történelmileg fontos fõvárosi és vidéki helyszíneket. A szolgáltatásnak kiemelkedõ a turisztikai értékéke, hiszen az adott helyszínre utazók mind gyakrabban nézik meg elõzetesen a kiszemelt helyszínt számítógépen vagy okostelefonon.

Az elkészült fényképeket pár hónap múlva teszik elérhetõvé az interneten. A Google ezzel a technológiával felsorolhatatlanul sok helyszínrõl, köztük a pompeji romokról, a világ legmagasabb épületérõl, a Burdzs Kalifáról, a Grand Canyonról, a Stonehenge-rõl is készített már képeket.

Jó tudni, hogy nem kell feltétlenül a keresõóriás munkatársának felbukkanására várni, mert a Google Map Makerben néhány kattintással felteheti a felhasználó a térképre a városában újonnan épült körforgalmat, bicikliutat, az eldugott strandokat, a kedvenc éttermét, szórakozóhelyét, fodrászát, cipészét vagy éppenséggel jelezheti, ha egyirányúvá tettek egy utcát.

Korábban a Google Map Makert fõképp arra használták, hogy a világtól elzárt, kevéssé feltérképezett országokról, tájakról is modern, hozzáférhetõ online térképet készítsenek. Nagyrészt helybeliek készítették el például Pakisztán és Észak-Korea térképét.

A Google Térképet a világon havonta 1 milliárdan használják. Mindennap több tízezer módosítást, frissítést hajtanak végre rajta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!