2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rossz diplomákat osztottak ki Debrecenben isForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-10 14:51:23
Az oklevelek angol nyelvû változatával több intézménynek is meggyûlt a baja. Egy iskolában pedig kézfogást kaptak a diákok diploma helyett.

Újabb bonyodalmak a diplomaosztás körül - az Index hírportál szerint a Színház- és Filmmûvészeti Egyetemen (SZFE) az operatõr hallgatók diplomájának angol nyelvû változatában helytelen kifejezés szerepelt, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán pedig oklevél helyett csak egy kézfogást kaptak a végzõsök a diplomaosztón.

 

Az operatõr hallgatók diplomájában angol nyelven a cameraman megnevezés szerepelt, ami alacsonyabb szintû végzettségnek számít, mint a mester fokozatú operatõri diploma. A szakmában ez a két szakterület élesen elhatárolódik egymástól, mind presztízsben, mind fizetésben. Az Index megkereste ebben az ügyben a SZFE tanulmányi osztályát, ahol azt mondták: az oktatási minisztérium elõírásai szerint nyomtatták az okleveleket, de orvosolni fogják a problémát.

A SOTE-n viszont nem is kapták meg a dokumentumot a nyár elején végzett diákok, mert azok csak az utolsó héten érkeztek meg, és a záróvizsga-bizottság elnökének is alá kellett volna írnia azokat. Õ azonban külföldön volt, így a diplomák megvoltak ugyan, szignó hiányában a polcon maradtak az ünnepség idején. A diákok folyamatosan átvehetik a papírt, amint a bizottság elnöke kézjegyével ellátja azokat - közölték az Index-szel.

Korábbi hírek szerint több felsõoktatási intézményben helyesírási hibákkal osztották ki a frissen végzett hallgatóknak a diplomákat. Debrecenben és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is az angol szövegezéssel akadtak problémák.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!