2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Pénztárgépek - Lejárt a türelmi idõ, több milliós bírság a mulasztóknakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-10 10:04:38
Összesítve több millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azokra a kereskedõkre, akik még nem rendelték meg az online pénztárgépet - közölte az adóhatóság szerdán.

A közlemény szerint az adóellenõrök hetek óta ellenõrzik azokat a budapesti vállalkozásokat, amelyek nagy valószínûséggel nem teljesítették az online pénztárgéprendszerbe történõ bejelentkezés feltételeit.

A revizorok a jogszabályban elõírtak betartását ellenõrzik, így azt vizsgálják, hogy az érintetteknek van-e üzembe helyezési kódjuk és rendelkeznek-e a pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerzõdéssel, a forgalmazó által visszaigazolt megrendeléssel. Mindezeken túlmenõen az ellenõrök figyelme arra is kiterjed, hogy a szerzõdés, illetve a megrendelés tartalmazza-e a teljesítési határidõt.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Fõigazgatósága azokat az online pénztárgéppel nyugtaadásra kötelezett vállalkozásokat bírságolja, amelyek nem rendelkeznek sem szerzõdéssel, sem visszaigazolt megrendeléssel. Súlyosbító körülményként értékelik, így magasabb összegû bírságot szabnak ki azokra, akik még üzembe helyezési kódot sem kértek, azaz nem regisztráltatták magukat a NAV-nál.

Az egyéni vállalkozók mulasztását 500 ezer forintig, a gazdasági társaságokét 1 millió forintig terjedõ bírsággal szankcionálja a NAV.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!