2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A Telenor növeli 4G hálózata sebességét és a lefedettségetForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-11 09:31:43
A Telenor duplájára növeli 4G mobilhálózatának sebességét, a lefedettség növelése érdekében pedig felgyorsítja hálózatfejlesztését - jelentette be a társaság csütörtökön.

A frekvenciahasználati jogosultságok szeptemberben történt meghosszabbítása után a Telenor az 1800 megahertzes (MHz) sávban az eddigi 10 helyett 20 MHz-es blokkal rendelkezik, amelyet 4G szolgáltatásra fordíthat - mondta el Kutas István kommunikációs igazgató a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján.

Mindez lehetõvé tette a mobilinternet-szolgáltatás sebességének megduplázását, ami 150 megabit/secundum elméleti letöltési sebességet jelent - tette hozzá.  A Telenor a legújabb technológiájú 4G hálózat elérésének biztosítása érdekében felgyorsítja hálózatfejlesztését, és a jövõ év végéig több mint 10 milliárd forintot fordít erre a célra, egyebek közt jelentõsen növeli bázisállomásainak számát.

A mobilszolgáltató a 2012 nyarán elindított 4G szolgáltatása lefedettségét is jelentõsen növeli. A lakossági beltéri lefedettség arányát a jelenlegi 15 százalékról az év végéig 28 százalékra, 2014 végére pedig 52 százalékra tervezi növelni. Az eddig jellemzõen kisebb településeken elérhetõ 4G szolgáltatással a nagyobb városokban és Budapesten is megjelenik a vállalat a közeljövõben. Az év végéig több mint 100 települést, például Miskolcot, Veszprémet és Szegedet is bekapcsolják a leggyorsabb mobilinternet-szolgáltatásba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!