2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A képzelet szüleményeForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-11 12:37:10
Kiderült, senki nem akarta kocsiba kényszeríteni a debreceni diáklányt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen egy diáklány feljelentése alapján.

A rendõrségen egy gyermekkorú lány tett feljelentést arról, hogy 2013. október 8-án 16 óra körüli idõben egy debreceni lakótelepen található buszmegállóban várakozott, amikor egy ott parkoló gépkocsiból kiszállt egy számára ismeretlen férfi, odament hozzá és karját megfogva – akarata ellenére – a gépjármûvébe beszállásra szólította fel. A férfi miután próbálkozása nem járt sikerrel, autójával elhajtott a helyszínrõl.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság haladéktalanul reagált a feljelentésben foglaltakra és nyomozócsoportot hozott létre, amelynek tagjai adatgyûjtést, és tanúkutatást végeztek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje fokozott rendõri jelenlétet és visszatérõ ellenõrzést rendelt el az oktatási intézmények, valamint a tömegközlekedési megállóhelyek környezetében.

Az idõközben beszerzett adatok ismeretében a rendõrök 2013. október 10-én folytatólag meghallgatták a 13 éves középiskolást, aki törvényes képviselõje jelenlétében elmondta, hogy a feljelentésében állított cselekményt sérelmére nem követték el. A diáklány elismerte, hogy az általa elmondott eseményt a médiában korábban megjelent – diáklányokat érintõ – hírek hatására találta ki, az csak képzeletének szüleménye volt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság a személyi szabadság megsértése bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást megszünteti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!