2024. április 24. Szerda, György.
 
Holland-magyar - Egervári Sándor lemondottForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-13 08:23:36
A hollandoktól pénteken elszenvedett 8-1-es vereséget követõen lemondott posztjáról Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember a világbajnoki selejtezõmérkõzést követõ sajtótájékoztatón közölte: a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton fõtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról. A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton fõtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezõn az eddigi pályaedzõ, Csábi József irányítja majd az együttest.

A sportvezetõ hozzátette: a válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezõkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja, ugyanakkor reméli, hogy a drukkerek ott lesznek majd kedden a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen. Magát a találkozót csak röviden értékelte Egervári: "A holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez."

Mivel a románok és a törökök is nyertek pénteken, így a magyarok a csoport negyedik helyérõl várják a selejtezõsorozat keddi zárását. Matematikai esélye még maradt a magyar csapatnak a pótselejtezõt érõ második hely megszerzésére, de ehhez Törökország nem nyerhet Hollandia, Románia pedig Észtország ellen, utóbbira pedig - az eddigi eredmények alapján - kicsi az esély. Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor hozzátette, természetesen boldog lenne, ha a gárda kiharcolná a pótselejtezõt. Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkõzésen 17-szer gyõzött, 8-szor döntetlent ért el és 9-szer kikapott.

Az önbecsülését is elvesztette a magyar csapat

Összetörten nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai, akik péntek este rendkívül súlyos, 8-1-es vereséget szenvedtek Hollandiában világbajnoki selejtezõmérkõzésen. "Nem találok szavakat, megaláztuk saját magunkat" - fogalmazott a találkozót követõen Varga József. "Nem tudok semmi pozitívumot mondani, amit ma a pályán nyújtottunk, az értékelhetetlen. A mai mérkõzésen ennyi volt a különbség a két csapat között, esélyünk sem volt".

A Middlesbrough légiósa hozzátette: megpróbáltak gyors ellentámadásokra berendezkedni, ám a hollandok minden egyes apró hibát kihasználtak és könyörtelenül megbüntettek. A magyaroknak ugyan matematikai esélyük még van a pótselejtezõt jelentõ második hely megszerzésére, de a papírforma szerint harmadik vagy negyedik helyen végeznek majd. Amennyiben Hollandia legyõzi Törökországot a keddi zárókörben, akkor harmadik lehet a válogatott. A második helyhez az is kellene, hogy Románia ne nyerjen Észtország ellen Bukarestben, de erre kicsi az esély az eddigi eredmények alapján.

"A többi mérkõzés alapján úgy gondolom, talán megérdemeltük volna a pótselejtezõt, nálunk jobb csapatot is legyõztünk, de ezzel a mai mérkõzéssel, illetve a bukaresti vereségünkkel leromboltunk mindent" - összegzett Varga. A találkozót követõen lemondott posztjáról Egervári Sándor szövetségi kapitány, Hajnal Tamás, akinek csapatkapitányként egy félidõ jutott ezen a meccsen, elmondta, sajnálja a szakember döntését.

"A kapitány az elmúlt három évben jó munkát végzett, voltak nagyon jó mérkõzéseink, sajnálom, hogy így döntött. Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladat lesz itt pontot vagy pontokat szerezni,  ugyanakkor hiába voltak zseniálisak a hollandok, nem lett volna szabad ekkora különbségnek kialakulnia. Ilyen vereséget talán még serdülõben sem szenvedtem el. Ez ma egy mélypont". Hajnalt a szünetben Elek Ákos váltotta, aki több mint két évvel ezelõtt éppen az Amsterdam ArenA-ban debütált a nemzeti csapatban.

"Akkor 6-1 lett a vége, nem gondoltam volna, hogy lesz rosszabb is, soha többé nem akarok ebben a stadionban játszani. Ki lehet kapni, de nem így, sajnos az önbecsülésünk sem maradt meg a végén. Nekik minden bejött, mi meg csak kerestük önmagunkat" - mondta a diósgyõri labdarúgó. A magyar labdarúgó-válogatott beállította története legnagyobb különbségû vereségét, 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!