2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Kutatóprogram számítógépes fejlesztõi környezet javításáraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-14 20:54:25
Az év végén zárul a VariaTech Consulting Kft. 81,5 millió forintos kutatóprogramja, amelynek keretében infotechnológiai fejlesztõ cégek számára készítenek a hatékonyságot növelõ számítógépes fejlesztõ környezetet.

Tóth Gábor, a debreceni cég ügyvezetõje a projekt pénteki nyitórendezvényén elmondta: a nagy mobilcégek által alkalmazott felhasznófelületek egymással nem mindig kompatibilisek, így napjainkban nem lehet olyan mobilszoftvert írni, ami ugyanazzal a kódbázissal többféle eszközön is futtatható lenne. A mobil alkalmazásokkal kapcsolatban az is követelmény, hogy offline módban, vagyis "térerõ" nélkül is alkalmazhatók legyenek.

Az Új Széchenyi Terv keretébõl 50 százalékos finanszírozást elnyert projekt célja egy olyan környezet létrehozása, amellyel a programfejlesztõ cégek azonos programnyelvet, felhasználófelület-tervezõ és -definiáló technológiát, hálózati kommunikációt és egységes elérési felülettel rendelkezõ adatbázist tudjanak alkalmazni mobiltelefonos applikációknál. Az idén év végéig a még fejlesztés alatt álló rendszerrel mobileszközökre fejlesztett, számítógépes rendszerekhez kapcsolódó programok elõállítását támogatják.

A BX Mobile Framework nevû rendszerrel a fejlesztési idõ és a ráfordítás csökkenthetõ, a rendszerek karbantartási igénye pedig kevesebb. A rendszert 2012 májusa óta fejlesztik, eddig egyebek mellett raktározási, valamint termelésiadat-tároló rendszereket hoztak létre a segítségével - részletezte Tóth Gábor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!