2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újabb vereség, de egészen másForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-11 10:38:52
Címkék: Sport, Foci
Debrecen – A futsal bajnokok Ligája debreceni csoportküzdelmeinek második napján a sors szeszélye folytán az elsõ nap két vesztese, azaz a Mezei- Vill FC és a holland bajnok FC Blok Beverwijk alakulta mérte össze erejét.

Ha azt vesszük alapul, hogy az esélylatolgatások során a szakemberek szerint a tulipánosok az ukrán bajnok Sahtar Donyeck mögött a második legerõsebb csapat a mezõnyben, akkor egyértelmû, hogy a berettyóújfalui csapattól mindenképpen a maximumra volt szükség egy esetleges bravúr érdekében.

Más felfogásban

Mint utóbb kiderült, az MVFC nem csak más színû szerelésben, hanem egészen más mentalitással lépett pályára, mint a keddi napon. A berettyóújfalui játékosok kellõ agresszivitással és vagánysággal vetették magukat a küzdelembe, aminek meg is lett az eredménye, hiszen több, sokat ígérõ támadást vezettek Nagy Istvánék. Persze a hollandok is igazolták klasszisukat, nem egyszer csak a kapus Moga bravúrjain múlt, hogy az FC Blok nem szerzett gólt. Bár sok lehetõség adódott a kapuk elõtt, gól nem született az elsõ félidõben.

Becsületgól

A szünet után sem lankadt az iram, ráadásul a Mezei-Vill ismét nagyon közel állt a gólszerzéshez, de többek között a hatosról megítélt szabadrúgást sem tudták gólra váltani Trencsényiék. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát, s a magyar bajnok egy figyelmetlenségét góllal büntették a hollandok.

A hajrában minden mindegy alapon vészkapussal, azaz öt emberrel támadt a magyar csapat, ami ugyanúgy, ahogy a horvátok ellen, most sem hozott szerencsét, ugyanis a hollandok a saját térfelükön megszerezték a labdát és az üres kapuba ívelték a játékszert. A végén már a becsületgólért hajtott az MVFC, aminek meg is lett az eredménye: egy kapu elõtti kavarodást követõen Lovas kotorta a labdát a hálóba. Bár volt még 4 perc a szépítõ találat után, a meccs végéig nem változott az eredmény, így 2–1-re nyert az FC Blok, s a Mezei-Vill FC továbbjutási reményei szertefoszlottak.

A nap másik meccsén némi meglepetésre nem tudott nyerni a favorit Sahtar Donyeck, sõt 4–1-re vezetett a horvát MNK Nacional Zagreb, innen egyenlítettek az ukránok. Péntek délután zárul a futsal Bajnokok Ligája debreceni csoportjának küzdelemsorozata. A záró napon 13 órától az FC Blok Beverwijk az MNK Nacional Zagreb alakulatával mérkõzik, majd az utolsó találkozón a 15 órától a Sahtar Donyeck–Mezei-Vill FC összecsapást láthatják az érdeklõdõk.

Mesterszemmel

Egészen más felfogásban játszottunk, mint az elsõ, horvátok elleni meccsen, most mertünk játszani, aminek látszatja is volt; most értünk BL-csapattá. Sajnos a szerencse nem állt mellénk, ezért nem tudtunk nyerni. De már az is nagy szó, hogy komoly erõbedobásra kényszerítettük a hollandokat, akik nem számítottak erre tõlünk. Pénteken nagyon nehéz meccs vár ránk, hiszen az ukrán Sahtar Donyeck lesz az ellenfél, de akkor is minden tõlünk telhetõt megteszünk.

A TÉNYEK

Mezei-Vill FC–FC Blok Beverwijk 1–2 (0–0)

Mezei-Vill FC: Moga – Nagy I., Angyalos, Trencsényi, Lovas. Cserék: Safar, Nagy T.,  Gál, Tamás, Cosmin, Domokos.

Gólszerzõk: Lovas (38.), illetve Makhouri 2 (28., 36.).

MNK Nacional Zagrab–Sahtar Donyeck 4–4 (1–0)

Gólszerzõk: Capar, T. Novak, D. Novak, Grdovic, illetve Vassoura 2, Kacsenko, Famusa.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!