2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Települések útja a tisztább ivóvíz feléForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-16 20:23:25
A projekt keretein belül a vízmûbázisokon kapacitást növelõ építés, felújítás, bõvítés valósul meg.

Az Észak-Hajdúsági Ivóvízminõség-javító Önkormányzati Társulás 415 millió forint vissza nem térítendõ támogatást nyert Görbeháza, Hajdúnánás-Tedej és Hajdúdorog települések ivóvizeinek tisztítására – tájékoztatott Csige Tamás, Hajdúdorog polgármestere, a társulás elnöke szerdán.

Az ivóvízminõség-javítása az emberi fogyasztásra szánt víz minõségérõl szóló kormányrendeletben felállított határértékeknek megfelelõ minõségû víz szolgáltatása érdekében szükséges. A kedvezményezett településeken a vas-, mangán-, arzén és ammóniummentesítés technológiája valósult meg, jelenleg 90 százalékos a beruházás készültsége, november végére adják át.

A több mint 1000 méternyi hálózat rekonstrukciója mellett új mosató csomópontok is létesülnek a településeken, illetve 95 darab lakossági bekötéssel bõvül a felhasználói kör. Mivel a beruházás alatt végig folyamatos volt a lakosság ivóvíz-ellátása, olykor a víz elszínezõdését, kellemetlen szagát tapasztalták a lakosok – e problémák miatt viszont sosem mutatott rossz laboratóriumi értéket az ivóvíz – hallhattuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!