2024. április 24. Szerda, György.
 
Egy hét múlva mindenhol megszûnik az analóg tévéadásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-26 08:53:51
A digitális átállás kapcsán az NMHH kommunikációs igazgatója közölte, október végéig az egész országban véget ér az analóg földfelszíni tévéadás.

Október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást, ám a rászorulók még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában, csütörtökön.

Zsuppán Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a digitális vételhez az arra alkalmas antenna mellett egy jelátalakító készülékre (set-top boxra) van szükség. A hatóság ingyenesen beszereli a szociálisan rászorulóknak vagy kérés esetén a tévé-elõfizetési díjhoz ad támogatást, valamint azokat is ellátja a szükséges vételi eszközökkel, akiknek a lakóhelyén földfelszíni adás nem fogható.

Az ehhez szükséges formanyomtatvány elérhetõ a digitalisatallas.hu oldalon vagy igényelhetõ a 06(80)-38-39-40-es, ingyenesen hívható telefonszámon.

A hatóság munkatársai eddig 130 ezer háztartásban szerelték be a vételi eszközt, elõzõleg pedig 475 ezret látogattak meg, hogy felmérjék az igényeket – fûzte hozzá Zsuppán Attila.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!